S'obre la convocatoria ordinària d'ajuts al pagament del lloguer 2020

El Govern de la Generalitat ha obert la convocatòria ordinària d'ajuts al pagament del lloguer per a aquest any 2020, en ple context de crisi sanitària provocada pel coronavirus.

La línia d'ajuts que s'ha publicat està pensada per a les persones que no es troben en situació de vulnerabilitat imminent, però que s'hi podrien veure abocades si no compten amb una ajuda.

Per a aquesta convocatòria, es preveu un pressupost inicial de 20 milions d'euros, ampliables. L'Agència de l'Habitatge de Catalunya concedeix un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, de 200 euros mensuals com a màxim per habitatge.
 

 

L'ajut també s'ajusta en funció de l'esforç que suposa per a la unitat familiar el pagament del lloguer. Així, la subvenció pot ser del 20% de l'import de la renda de lloguer anual o bé del 40%, en funció de l'esforç que representi pagar-lo.

Pel que fa als requisits sobre el preu del lloguer, el límit per als habitatges de la demarcació de Barcelona i per tant, de Bigues i Riells és de 750 euros mensuals.
Aquest tràmit es pot fer per primera vegada de forma telemàtica.