S'obre la Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord a Sabadell per atendre les persones trans

25/1/2022
Aquesta unitat multidisciplinària vol acompanyar les persones trans en les seves necessitats, tant des d'una perspectiva mèdica, com quirúrgica, com psicològica i social.
La Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord ja funciona. La unitat d'atenció i promoció de la salut de les persones trans, situada al CAP Sant Fèlix de Sabadell (4a planta), busca acompanyar les persones trans en les seves necessitats, tant des d'una perspectiva mèdica, com quirúrgica, com psicològica i social.

L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, des de la regidoria LGTBIQ+, es fa ressò d'aquesta informació per fer-la arribar al col·lectiu.

Fins ara, les persones trans de la Metropolitana Nord eren ateses a la Unitat Trànsit Barcelona. Actualment, hi ha unes 550 persones de la Metropolitana Nord de l'ICS en procés de trànsit cap a la identitat sentida que, a partir d'ara, podran continuar el seu procés a la Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord de Sabadell.

Sensibilització

L'acompanyament que es fa en aquesta nova unitat inclou escolta activa, ajuda per iniciar o ajustar tractaments hormonals i assessorament sobre tractaments quirúrgics i activitats preventives i de promoció de la salut, lliure d'estereotips i prejudicis. També s'ofereix acompanyament psicoterapèutic, si es desitja, i participació en grups terapèutics com a complement al procés terapèutic i/o com a espai de socialització.

 
 
Una altra de les funcions de la Unitat Trànsit és oferir acompanyament a les famílies, a través de suport psicoterapèutic, perquè puguin viure millor la transició i contribuir al benestar de la persona trans.

Contacte

Per accedir al servei caldrà contactar-hi a través del correu electrònic (transitassirsabadell.mn.ics@gencat.cat) o bé a través dels seus professionals de l'atenció primària, ja siguin de l'ASSIR, Medicina de Família o Infermeria, que derivaran la petició a la Unitat.

Documentació

Des de la Unitat Trànsit s'elaboraran informes mèdics i psicològics establerts com a necessaris per la Llei, per aconseguir el canvi de nom i sexe en tots els documents d'identificació. D'altra banda, es formaran professionals de salut i educació, perquè tinguin un coneixement adequat dels processos de transició i puguin donar-hi una atenció adequada.