S'urbanitzarà l'Avinguda Santa Eulàlia

16/12/2020
L'Ajuntament ha adjudicat el contracte de serveis per a la redacció del projecte que oferirà una millor connexió entre municipis.
L'Ajuntament de Bigues i Riells ja ha posat en marxa els procediments que són necessaris per a la urbanització de l'Avinguda Santa Eulàlia. L'objectiu d'aquesta actuació és crear un enllaç funcional i directe amb Santa Eulàlia de Ronçana.

El projecte, a càrrec de l'arquitecte Roger Vilà, contempla totes les obres necessàries per a la urbanització de l'avinguda, que té més d'un quilòmetre.

L'actuació consistirà en un replantejament de la secció del carrer per guanyar dos carrils de circulació, zones d'aparcament i un camí de vianants, que crearà un enllaç entre el passeig existent en el terme de Santa Eulàlia de Ronçana i el camí Fluvial del Tenes.

Aquest passeig nou serà, per la banda del torrent, amb base de sauló i oferirà una connexió a peu entre els municipis. Es pavimentarà de nou la totalitat de la calçada (espai de circulació i zones d'aparcament).


 
A més, es projecten les obres de millora de la xarxa de clavegueram existent a l'avinguda. Es farà una substitució pràcticament total d'aquesta instal·lació.

L'execució d'aquesta nova xarxa de clavegueram suposarà un moviment de terres molt important per tal de mantenir en funcionament la xarxa actual fins que estigui executada la nova. El projecte també planteja la incorporació de nous embornals per a la recollida de pluja.

Els serveis tècnics del Consistori preveuen que la redacció del projecte estigui finalitzada abans del 2021. Després s'haurà d'aprovar i iniciar l'expedient per la contractació de les obres, que es preveu que comencin l'any que ve.