Una vintena de persones assisteix al segon taller del procés participatiu sobre el Camí Fluvial

Jesús Cano, regidor de Medi Ambient, obrint l'acte al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai.
15/11/2022
El 10 de novembre es va debatre sobre civisme, mobilitat i patrimoni cultural i natural.
El 10 novembre es va celebrar el segon taller participatiu sobre el Camí Fluvial al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai. Una vintena de persones va assistir al taller, en el qual es va fer el retorn dels qüestionaris i es van generar debats en grup per definir possibles actuacions de millora dels usos del Camí Fluvial. Les converses es van centrar en el civisme, la mobilitat i el patrimoni cultural i natural.

El regidor de Medi Ambient, Jesús Cano, va obrir l'acte, que també va comptar amb la presència de l’alcalde, Joan Galiano, i de la regidora de Participació Ciutadana, Margarida Fontcuberta. El professional de l'empresa de participació Neòpolis, Gerard Quiñones, va dinamitzar el taller.

A més, hi va haver personal tècnic de diverses àrees de l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai per tal de resoldre els possibles dubtes de les persones participants.
 
 
El procés de participació ciutadana busca conèixer l’opinió de la població per enriquir i complementar els criteris tècnics i polítics a l’hora de definir accions de millora. Es parteix de la premissa que les veïnes i veïns són coneixedores del territori i que les seves aportacions permetran prendre decisions eficients i adaptades al municipi.

A través dels qüestionaris en família, que la població va omplir i entregar, i dels tallers participatius, l’empresa Neòpolis elaborarà un informe final amb la diagnosi i les actuacions derivades del debat. Tan bon punt es rebi l’informe el personal municipal en valorarà la seva aplicació i el farà extensiu a la població.