L’escut

 

Entre 1825 i 1845, Sant Pere de Bigues emprava un segell ovalat amb el senyal de les claus de Sant Pere i la tiara pontifícia, els emblemes del patró de la parròquia.

L'escut actual de Bigues i Riells integra els emblemes dels patrons dels dos pobles representats en sautor, en aspa. A la dreta i en or la creu de Sant Vicenç, patró de Riells del Fai, i a l’esquerra les claus de Sant Pere de Bigues, mirant cap a dalt i cap enfora i la d’or passant per sobre de la d’argent.
 
És caironat, verd, amb el pi tradicional en or al centre, i està encapçalat per una corona mural de poble, el timbre, que indica la categoria del municipi (si es tracta d’un poble, d’una vila o d’una ciutat).Logotip de l'Ajuntament de Bigues i Riells


En el disseny del logotip actual, l'Ajuntament ha utilitzat l'escut en una versió sintetitzada que conté els trets més característics dels escuts i segells oficials de l'Ajuntament de Bigues i Riells durant la seva història: el pi, les claus de sant Pere de Bigues i la creu de sant Vicenç de Riells del Fai.
Si necessiteu descarregar el logotip de l'Ajuntament, podeu fer-ho al següent enllaç.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes