Costes d'en Batlles

Les Costes d'en Batlles és una ruta circular fàcil amb un recorregut de 5 quilòmetres i un desnivell de 233 metres. Aquesta ruta ha estat elaborada pel GEBRACB i les imatges són fetes per l'entitat.

Des de l'aparcament del Regasol prenem el camí de la Pineda, per on accedim al riu passant pel Molí de la Pineda (km 0.6), La Pineda (km 1) i la Font de la Pineda (km 1.4), des d'on pujarem a la Madella (km 1.6), on trobem la pista que ve del nucli de Riells del Fai, que seguim de front. Fins aquest punt, la ruta és, generalment, molt planera i sense cap mena de dificultat.

Arribem al camí de Sant Miquel (km 1.8), que s'enfila a la dreta i, després del tram empedrat, al final d'un replà de roca vermella nua, deixem el camí de Sant Miquel per dirigir-nos, enfilant-nos a la dreta, pel corriol que mena a les Costes d'en Batlles (km 2).

El camí de les Costes d'en Batlles alterna constantment, fins que el deixem, trams pròpiament de corriol amb trams de roca, que en casos d'humitats poden ser força relliscoses, i sempre en un constant ascens. Creuem el torrent del Gat Menjat (km 2.3) i quan la cinglera gira del sud a l'est (km 2.8) comencem a gaudir d'excel·lents vistes sobre Riells del Fai i la seva vall.
 
 Poc després d'una senyera -o el que quedi d'ella, en funció del temps que faci que s'hagi reposat- (km 3.3) hi ha un baixant (km 3.4) molt costerut que mena al carrer de la Font de la Pedra (km 3.6) -té qualsevol aspecte menys el d'un carrer, és un caminet-, que no seguirem sinó que continuarem per una drecera que es desprèn a la dreta i que ens deixa en el camí asfaltat que va de la Vall Blanca a Vallderrós (km 3.7), que seguim a la dreta.Consulteu el plànol del GEBRACB.
Arribem a l'entrada del veïnat de la Vall Blanca (km 3.8) que creuem, i abans d'arribar al final, tombem a la dreta per un carreró empedrat que baixa (km 3.9). Després de la darrera casa, can Corona, seguim per l'antic camí de Bertí, que si ens fixem, està decorat amb diferents tipus de figuretes curioses. Arribem a la carretera de Riells (km 4.1), la seguim uns breus metres en sentit ascendent fins que podem evitar la barrera de seguretat de la carretera i retornar sobre els nostres passos.

El camí s'escola entre el bosquet i baixa, amb una certa pronunciació, a creuar el torrent de Vallderrós o de la Llòbrega (km 4.2), per després recuperar suaument el nivell de la carretera (km 4.3), que creuem per anar a buscar el carrer de la Sagrera, la Plaça de Riells del Fai (km 4.6) i pel passeig de Mossèn Jaume Plans retornar al punt de sortida.