Escola bressol

ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL LA PUPUT
Carrer de l'Oliverar, s/n
93 865 88 00
lapuput@biguesiriells.cat
http://ampapuput.blogspot.com/

Portes obertes 8 d’abril de 17:30h
*En cas de no poder-hi assistir es podrà concertar una visita personalitzada.


Bigues i Riells compta amb una escola bressol municipal, La Puput, que acull nens i nenes de 0 a 3 anys. Es defineix com una escola pública, catalana, participativa i activa.

L'escola s'emmarca dins els postulats constructivistes que defineixen l'educació dels infants com la consecució del desenvolupament global i harmònic de la persona. Com a tal, entenen l'infant com un ésser actiu i participatiu de la seva pròpia educació que aprèn globalment en funció de l'experimentació i el joc. Així doncs, les educadores respecten els ritmes biològics de l’infant pel que fa a l'alimentació, la son i també els ritmes cognitius de comunicació i de coneixement del propi jo, dels altres i de l'entorn natural i social.

La tasca educativa parteix, entre d'altres, dels centres d'interès, entesos aquests, com una metodologia adequada per les edats dels nens/es, donat que s’educa per a proporcionar els elements necessaris per a potenciar l’encuriosiment del nen en el seu aprenentatge. Entenent l'educació com un procés global i integrador, sobretot a les edats que ocupen l’escola bressol, potencien la intercomunicació amb les famílies per afavorir el procés educatiu de l'infant. És per aquest motiu que des d'aquesta escola es fomenta el diàleg amb els pares i mares.

QUI SOM
Som un equip de professionals especialitzats en Educació Infantil que, d'una forma coordinada i a través d'un treball d'equip, acompanyem i ajudem l' infant en el seu desenvolupament integral a partir de les vivències, mitjançant el joc i l'experimentació dins d'un ambient tranquil, acollidor i respectuós per créixer feliç.
Ens centrem en el treball de les rutines i hàbits, que permeten afavorir l'autonomia dels infants dia a dia en les activitats quotidianes. Oferim diferents propostes de joc encaminades a fomentar l'educació i expressió dels sentiments, tot aportant als infants un coneixement del seu entorn més immediat.
.

LA PUPUT, EN DADES
L’escola el curs 2018- 2019 té una capacitat de 74 infants. Repartits en 5 aules. Una aula de lactants ( ràtio màxima 8 infants) dues aules de 1 -2 anys ( ràtio màxima 13 infants per aula ) i dues aules de 2 – 3 anys ( ràtio màxima de 20 infants per aula). L’ equip és de 5 educadores – tutores tres educadores de reforç i la coordinació.

PREINSCRIPCIONS I MATRÍCULA
Portes obertes 8 d’ abril de 17:30h a 19h a l’ Escola Bressol la Puput.
Documentació per la preinscripció:
• Original i fotocopia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació.
• Original i fotocopia del DNI dels tutors legals
• Original i fotocopia de la TSI ( targeta sanitaria individual) de l’ infant
• Sol•licitud de preinscripció

Dates de preinscripció : 6 de maig del 2019 al 17 de maig del 2019
Horari : 9:00h a 13:00h i de 15:00h a 16:00h.
Documentació per la matricula:
• Dades bancàries on vulgueu domiciliar els rebuts de l’ escola
• Fotocòpia carnet de vacunes ( si l’ infant no ha estat vacunat per contraindicació mèdica o per altres circumstàncies, cal presentar un certificat mèdic oficial justificatiu).
• 2 fotografies ce carnet de l’ infant ( setembre)
Dates de matricula: a partir del 3 de juny a hores convingudes.
SERVEIS EXTRAESCOLARS
Espai Nadó 
L’escola ofereix un espai per relacionar-se, comunicar-se i on es poguin intercanviar experiències entre els assistents. Pensat per a les famílies amb nadons de 0 a 12 mesos on s’ de 7 sessions (des de el mes de gener fins a finals de maig).

Psicòlogues municipals
L’escola disposa de dues psicològues municipals per fer un seguiment dels infants escolaritzats i assessorament a les famílies que ho sol•licitin.

Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP)
Aquest es un servei públic que es va crear l’ any 2008 i està especialitzat en l’ atenció a la petita infància. L’ objectiu d’ aquest programa és la prevenció, la detecció i la derivació de possibles alteracions en el desenvolupament dels infants que assisteixen a l’ escola bressol.

Teatre a les escoles
Aquest programa organitzat per la FundacióPrivada Cultural de Granollers ofereix activitats de teatre, dansa i musica proposades a l’ alumnat de 2 anys per acostar-los en aquest gènere.

Anglès
Aquest servei està gestionat per l’AMPA de l’escola i l’ empresa que se'n encarrega és Kids and Us.


AMPA 
Les famílies participen activament en la vida escolar a través de l’ AMPA. L'associació també participa al Consell Escolar Municipal. A més, s’ encarrega, amb l’ equip de mestres, de participar i col•laborar en les festes i tradicions populars de l’ escola.

Cabàs de paraules
Un projecte conjunt amb la Biblioteca Municipal que inclou tres activitats. Una amb infants més grans, anar d’ excursió a la Biblioteca i conèixer-la. Una altra es basa en la visita d'un professional de la Biblioteca a La Puput i ens endinsa al món dels contes i la tercera activitat és el cabàs de paraules que és un cabàs de llibres per les diferents edats que tenim a l’ escola en préstec de la biblioteca que l’ escola fa d’ enllaç.

MODALITATS DE PAGAMENT

Cost de dia sencer:
• De dilluns a divendres de 8:45-12h i de 15 a 17h
• Hora d’ acollida matinal de 8h a 8:45h. No té cost afegit per les famílies.
• Quota mensual de 188’18 €/mes durant 11 quotes ( setembre al juliol ambdós inclosos)
• Quota de despeses administratives de matriculació de 50’86 € ( un pagament a l’ any)
• Horari de menjador de 12h a 15h i quota ( segons empresa de menjador)

Cost de el Niu de la Puput:
• 3 dies a la setmana ( dimarts, dimecres i dijous) de 8:45-12h
• Hora d’ acollida matinal de 8h a 8:45h. No té cost afegit per les famílies.
• Quota mensual de 85 €/ mes durant 11 quotes ( de setembre al juliol ambdós inclosos)
• Quota de despeses administratives de matriculació de 50’86 € ( un pagament a l’ any)
• Horari de menjador de 12h a 15h i quota ( segons empresa de menjador)
 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes