Vespa velutina o asiàtica

L'Ajuntament de Bigues i Riells informa de la presència de la vespa velutina al municipi. En primer lloc, cal tenir present que aquesta espècie no és més agressiva que la vespa comuna. La picada d'aquest insecte no és més perillosa que la d’una vespa o d’una abella.
Actualment, el Consistori ha detectat cinc nius, malgrat els esforços que s'han destinat per aturar l'avenç de l'espècie a través de trampes. A finals del 2017, va aparèixer el primer niu, des de llavors s'han dut a terme mesures per evitar-ne el desplegament però finalment la vespa ha arribat al municipi.
 
COM DETECTAR UN NIU?

Els nius primaris de vespa velutina, són els primerencs i es fan a la primavera, s'acostumen a trobar en les cornises de les teulades, garatges i porxos. Són de la mida d’una pilota de tenis, de color marró i es poden confondre amb nius d’altres espècies autòctones que cal protegir. Per contra, els nius secundaris tenen mides que poden anar des de la d'una pilota de bàsquet fins a tenir una mida més gran que una pilota de pilates.


Si detecteu un niu, aviseu al Consistori a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (c. Anna Mogas, 130).
El millor moment per a controlar l’expansió d'aquesta espècie és a la primavera. En aquesta estació, les vespes reina surten i creen el que serà el niu primari, que normalment sol ser petit i es pot retirar fàcilment.