Avinguda de Santa Eulàlia

L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha iniciat el segon tram de les obres d'urbanització de l'avinguda de Santa Eulàlia (11 de gener del 2023). Els treballs afecten el carrer del Romaní, que quedarà tallat fins el mes de maig aproximadament.

El trànsit es desviarà, en aquesta segona fase, pels carrers interiors del barri de la Font del Bou, d’acord amb el plànol adjunt. La circulació serà en alguns carrers de doble sentit i en altres d’un únic sentit i en alguns trams estarà prohibit l’aparcament.

A més, comença la reparació del carrer del Boix, que ha patit un augment de trànsit els darrers mesos arran del desviament de vehicles.

Des del 2 fins el 6 de febrer del 2023 hi haurà afectacions al trànsit per les obres de reforç del ferm del carrer Boix al carrer Romaní.
Què s'està fent?

Amb l'obra es refaran les superfícies pavimentades de l'avinguda de Santa Eulàlia, s'introduiran noves solucions de transport, d'accessibilitat i d'estacionament i es milloraran les instal·lacions al llarg del vial (substitució del clavegueram i millora de la instal·lació de l'enllumenat públic).

Aquesta és una actuació de gran format, amb obra superficial als paviments i obra soterrada per millorar el clavegueram; la instal·lació d'aigua potable i d'enllumenat públic, que requereixen de millores, i substitució de parts de la xarxa. La superfície aproximada d'actuació és de 9.540 m², amb una distància total de 1.060 m.

A la Junta de Govern Local del 24 de març del 2022, es va aprovar l'adjudicació del contracte de les obres a la mercantil Garriga Obres i Serveis, SL, per un import de 854.597,59 €, amb unes obres de millora del volum d'obra valorades en 6.967,02 € i 11.036,84 €. El preu de l'adjudicació ha estat molt millor al de licitació, amb una baixa de 385.387,02 €, ja que el projecte estava valorat en 1.239.984,61 €.