Bigues i Riells del Fai rep el segell de transparència per primer cop en la història

23/3/2023
Els indicadors Infoparticipa reconeixen una millora substancial de la transparència de l’Ajuntament amb un 90,38%.

Consulta el mapa Infoparticipa.
Dilluns 20 de març, la regidora de Participació Ciutadana i de Noves Tecnologies, Administració Electrònica i Transparència, Margarida Fontcuberta, va recollir el segell Infoparticipa atorgat a l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai per la transparència, en el marc de la 10a edició del lliurament de guardons del Segell Infoparticipa.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells del Fai, s'ha mostrat satisfet amb l'obtenció del guardó: "Aquest reconeixement és fruit d'una tasca intensa i constant de l'àrea de Govern Obert i Transparència. Per aconseguir el segell ha calgut un treball conjunt i transversal de totes les àrees del consistori. Celebrem aquest pas i el volem refermar en les pròximes edicions, ja que senyala la línia de treball a seguir a Bigues i Riells del Fai".

Margarida Fontcuberta, regidora de Participació Ciutadana i de Noves Tecnologies, Administració Electrònica i Transparència ha valorat positivament l'atorgament del segell: "Estem satisfetes del resultat aconseguit a través d'un treball constant i d'equip. Ens vam marcar aquest objectiu perquè creiem que la transparència és una peça fonamental per un bon govern. Tenim la voluntat de seguir treballant per millorar l'accessibilitat de la informació, i així revalidar el segell en pròximes edicions".

A l’acte, celebrat a la sala d’actes del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, es va reconèixer un total de 135 ajuntaments, deu consells comarcals i tres diputacions.

El Segell Infoparticipa és un guardó atorgat pel grup de recerca de Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions.

 
 
A partir dels 52 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, s'atorga el Segell Infoparticipa als ajuntaments que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població.

En el cas dels municipis amb més de 10.000 habitants el mínim percentatge per aconseguir el segell és d'un 85%.

L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha obtingut un 90,38% sobre un 100% de transparència, un 17,3% més que l’any passat (73,08%).

Els indicadors que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques:

• Qui són els representants polítics
• Com gestionen els recursos col·lectius
• Com gestionen els recursos econòmics
• Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius
• Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana