Jornades de solidaritat

Bigues i Riells celebra, de manera anual, una jornada solidària amb la voluntat de fer públiques les entitats i associacions del municipi dedicades a finalitats solidàries. El 13 de maig del 2018 es va celebrar la primera jornada solidària de Bigues i Riells, al Centre Cívic i Cultural El Rieral.

En la primera edició es van conèixer els projectes solidaris del municipi i hi van participar l'Associació Apindep, l'Associació Meritxell Buira, l'Associació Jofran, Càrites Bigues i Riells, el Projecte La Pedretina, l'Associació El Far, l'Associació Singularments, l'Associació Quart Món i el programa d'escuts de la Policia Local. Open Arms també va voler participar en la primera jornada amb una conferència.
Durant el matí hi va haver tallers per a totes les edats als diferents estands, l'exposició "Parelles artístiques" de l'Associació Far i un circuit solidari de cadires de rodes i un altre amb ponis. A més, d'una barra solidària a càrrec de l'Associació Els Birivets i una actuació musical.

Les jornades de solidaritat tenen per objectiu implicar el municipi en causes solidàries i, alhora, ser un punt de trobada dels promotors de projectes solidaris per tal que puguin ampliar les seves xarxes i dur més enllà les seves lluites.