Festa Major de Sant Bartomeu Mont-ras

Del 12/8/2022 al 14/8/2022
Data: Del 12/8/2022 al 14/8/2022
Lloc: Sant Bartomeu Mont-ras
Divendres 12 d’agost
Música i rialles sota el tradicional envelat a base de garlandes. Un sopar a la fresca de carmanyola serà el tret de sortida de la festa.

Dissabte 13 d’agost
Sopar de Festa Major amb productes de proximitat i opció vegetariana. Seguidament es farà la benvinguda de la festa amb la Colla de Gegants de Sant Llorenç Savall. 
La nit es tancarà amb el gran ball de Festa Major i discjòqueis.

Diumenge 14 d’agost
La missa tradicional i xocolatada, a càrrec de l’Associació Grup de Dones de Bigues i Riells. Seguidament, hi haurà el clàssic concurs de pintada de samarretes A Sant Bartomeu tu hi pintes molt i festa de l’escuma.

La cantada d’Havaneres amb el grup El Bon Caliu del casal d’avis, el sopar i ball de feta, la rifa, el rom cremat i el ball de Rams clouran la Festa Major de Sant Bartomeu Mont-ras 2022.

Tot per la conservació de l’ermita

Fa 34 anys que se celebra aquesta Festa Major, es tracta d'un acte molt arrelat a la tradició de Bigues i Riells. De fet, ha passat de generació a generació, les àvies, que hi anaven de jovenetes, ara hi tornen a ballar amb les netes.

La festa sempre ha tingut el suport de la població, que s'ha abocat a col•laborar de totes les maneres possibles. En un inici, quan calia canviar el terra de l'ermita qui hi volia participar comprava rajoles i el mateix que es volia protegir l'espai de l'edificació massiva, s'hi col•laborava comprant pams de terra.

La Festa Major de Sant Bartomeu Mont-ras és autogestionada i es nodreix de les aportacions dels seus socis i de les donacions de la població. L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai també dona suport a L'Associació d'Amics de l'Ermita de Sant Bartomeu de Mont-ras amb una subvenció anual.
Documentació