Veure, viure, escriure: taller d’introducció a la crònica periodística

Del 15/6/2023 al 15/7/2023
Data: Del 15/6/2023 al 15/7/2023
Horari: 18.30 h
Lloc: Biblioteca
La Biblioteca acollirà aquesta activitat gratuïta, coordinada per Miquel Echarri, els dies 25 de maig, 1, 8 i 15 de juny

El periodista cultural, Miquel Echarri, dirigeix i coordina Veure, viure escriure, el taller d’introducció a la crònica periodística que es farà a la Biblioteca de Bigues i Riells del Fai els dijous 25 de maig, 1, 8 i 15 de juny a les 18.30 hores. Aquest és projecte de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i hi participen 12 biblioteques.

L’activitat s’adreça a adults i joves majors de 16 anys. Cadascú podrà escriure en l’idioma que prefereixi i un cop passat un procés de correcció morfosintàctica i d’estil per part de professionals, els textos es publicaran a la plataforma Biblioteca Virtual.

L’objectiu d’aquest taller és convidar els alumnes a escriure la seva pròpia crònica. Explicar en què consisteix el gènere i com l’interpreten i la practiquen els professionals. L’activitat consta de quatre sessions: una d’introducció als conceptes bàsiques, dues d’aprofundiment i pràctica col·lectiva i interactiva i una darrera on tots els assistents compartiran amb el grup la seva crònica i parlaran de l’experiència d’escriure-la.

Amb Veure, viure, escriure, la biblioteca convida la població a entendre millor en què consisteix la crònica i fer-la servir com a eina d’expressió de la pròpia personalitat.