17 de maig, Dia Mundial del Reciclatge

15/5/2020
L’Ajuntament de Bigues i Riells s'afegeix a la celebració de la diada global per sensibilitzar la població de la importància de la correcta gestió dels residus per protegir el medi ambient.
Una població sensibilitzada sobre la importància de tractar correctament els residus és primordial per protegir el medi ambient. Els resultats del tractament dels residus fins ara posen de manifest que encara queda molta feina per fer i la necessitat urgent de canviar la mentalitat de tots.

L’economia lineal, basada en la creació de productes per utilitzar-los i rebutjar-los, ha estat el model protagonista durant tota la història de la humanitat. Aquest sistema perjudica greument els espais naturals i contamina el medi ambient. Una bona alternativa a aquest sistema nociu és l’economia circular.

Aquest model promou el tractament dels residus a partir d’introduir les anomenades 7Rs: Redissenyar, Reduir, Reutilitzar, Reparar, Renovar, Recuperar i Reciclar.

És a dir, que hi ha l’objectiu final de posar en valor els productes, els materials i els recursos naturals, per tal que perdurin en l’economia durant el major temps possible, reduint considerablement la generació de residus.
 
 
D’aquesta manera, els consumidors que assumeixen aquestes set accions contribueixen a conservar el medi ambient, aconseguint un món més sostenible i, a més a més, s’estalvien diners.

L’Ajuntament de Bigues i Riells té un ferm compromís amb el medi ambient i treballa per caminar cap a una societat que prefereixi l’economia circular, la preservació de l’entorn i la consicència de les persones.
En cas de dubte a l’hora de reciclar un residu es pot consultar el web Residuonvas.cat.