1a Fira del Bosc i de la Natura

22/10/2019
A Bigues i Riells, el diumenge 27 d’octubre, es viurà una jornada dedicada a la conservació de l’entorn natural farcida d’activitats.
Aquest diumenge 27 d’octubre se celebrarà la primera edició de la Fira del Bosc i de la Natura a Bigues i Riells. Aquesta jornada té per objectiu transmetre a la població la riquesa de l’entorn natural i del patrimoni del municipi.

Per començar, es faran tres xerrades al Centre Cívic i Cultural el Rieral. Primer, Anton Montsant parlarà del “Bosc i aprofitament sostenible”. Després, Ferran Capdevila explicarà l’ “Evolució i usos dels boscos de Bigues i Riells”. Finalment, Judith Estrada i David Serramitjana presentaran el projecte “amic Llop”.

Al llarg del matí, a la Plaça Miquel Bosch hi haurà exposades eines de bosc, a càrrec de l’Associació de Defensa Forestal El Pinyó, l’escultor Ferran Capdevila transformarà un tronc en una obra d’art i l’Associació La Salsa exhibirà diverses varietats de bolets.

D’altra banda, es podrà participar en un taller de ceràmica i d’escultura, en diverses activitats infantils com ara la creació d’animals amb pinyes o un tast de iogurt i mel. També hi haurà exposició dels vehicles dels cossos d’emergència.
 
 
Durant tot el diumenge es podrà gaudir de la fira d’artesans i brocanters dedicada a les eines tradicionals per treballar al bosc i als camp de conreu i d’un espai gastronòmic amb paradetes dedicades a la cuina de tardor i a les begudes artesanals.

A la tarda, es farà la primera gimcana de natura dirigida a tots els públics. En el marc de la fira, el Consistori farà entrega dels premis del primer concurs de topònims de Bigues i Riells.

A més, durant tot el dia es podran visitar les exposicions “1994: després del foc, l’aigua” i “Topònims” al vestíbul del Centre Cívic i Cultural el Rieral.