200 mascaretes transparents i solidàries

19/2/2021
El Consistori ha fet entrega del material, elaborat a través de la participació ciutadana, a la Fundació Oncovallès.
L'Ajuntament de Bigues i Riells ha coordinat l'elaboració de dues-centes mascaretes solidàries amb Oncovallès. El Consistori ha donat suport a les persones voluntàries per cosir mascaretes pel projecte "Mascaretes transparents: Reconeixent-nos".

Aquestes mascaretes s'anomenen popularment "mascaretes dels somriures", ja que la seva transparència implica tornar a veure la part inferior de la cara.

Aquest material està homologat, és segur i molt innovador, ja que les mascaretes són hidròfugues, repel·lents de líquids, antibacterianes, neutralitzadores de COVID-19 i tenen una resistència fins a trenta rentades.

 
 
Mayte Escobar, regidora d'Igualtat, ha destacat la solidaritat de Bigues i Riells: "Les persones voluntàries del municipi han col·laborat de manera activa i l'Ajuntament les ha coordinades".

Escobar també ha explicat que es preveu fer una nova campanya d'elaboració de mascaretes i donar més de quatre-centres noves mascaretes a Oncovallès amb la voluntat de treballar per una societat més inclusiva.

La crida es va fer a través de la Borsa de Voluntariat de Bigues i Riells del Fai. Des de la regidoria de Participació Ciutadana, Marga Fontcuberta, ha volgut agrair l'esforç i la dedicació de totes les persones que han donat part del seu temps per cosir aquestes mascaretes i han demostrat que la solidaritat es teixeix localment.