25 anys del foc i de l’aigua

3/10/2019
El Consistori organitza dues jornades en record de l’incendi i de la riuada del 1994.
El 3 de juliol i el 10 d’octubre del 1994 van marcar per sempre la història de Bigues i Riells i de la seva gent. Primer, l’incendi més cru que ha viscut el municipi va convertir els Cingles de Bertí en cendra. Després, una riuada sense precedents va endur-se quatre vides a la Vall del Tenes.
25 anys més tard, l’Ajuntament de Bigues i Riells organitza dues jornades en record dels fets del 1994. El 10 i el 13 d’octubre es recordaran els efectes de l’incendi i de la riuada a través de testimonis i de voluntaris i se n’analitzaran les causes amb les conferències de diversos experts.
El dijous 10 d’octubre tindrà lloc la primera jornada, a les 19.30, al Teatre Auditori Polivalent. El regidor de Medi Ambient, Jesús Cano, i la regidora de Cultura, Judit Canal, presentaran l’acte. Seguidament, es projectarà el documental “Entre el foc i l’aigua”, que Vallès Oriental Televisió va realitzar sobre aquests fets. A continuació, hi haurà tres conferències a càrrec d’experts en el món del foc i de l’aigua, seran membres de l’Agència Catalana de l’Aigua, de l’Escola de Protecció Civil i Bombers i del Grup de Recolzament d’Actuacions Forestals.
 
El diumenge 13 d’octubre, es farà la segona jornada en record dels 25 anys de l’incendi i de la riuada al Centre Cívic de Riells. A les 8.00 hores començarà una excursió que recorrerà els punts on es va originar l’incendi i on es podran veure els efectes de la riuada. Al llarg del recorregut s’explicaran fets concrets que van marcar la població de Bigues i Riells.
Cap a les 10.00 hores, s’oferirà un esmorzar al pati del Centre Cívic de Riells mentre les entitats d’emergències i de protecció de l’entorn faran una demostració. A les 12.15 hores, es podrà tornar a visitar l’exposició fotogràfica en record dels 25 anys de l’incendi i de la riuada, que es va realitzar el 2014 gràcies a la participació ciutadana. Seguidament, tindrà lloc un col•loqui obert amb voluntaris i testimonis.