25N: Dia Internacional contra les Violències Masclistes

7/11/2023
La regidoria d'Igualtat programa, de manera participada amb les entitats del municipi, una desena d'activitats de conscienciació.
La regidoria d'Igualtat impulsa un seguit d'activitats durant el mes de novembre en el marc del 25N, el Dia Contra les Violències Masclistes, d'acord amb les propostes de les entitats del municipi, estretament vinculades amb la lluita.

A més, aquests actes s'han fet fruit de la transversalitat del compromís amb la igualtat de les regidories d'Educació, Esports, Joventut, LGTBIQ+ i Cultura.

El sopar literari feminista serà el tret de sortida de la programació, divendres 10 de novembre, a les 20.00 hores. Cadascú haurà de dur alguna cosa de menjar per compartir i un escrit feminista per reflexionar al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai.

Dissabte 11 de novembre es farà la performance "Donar veu", a càrrec de Les Mireies, de 10.30 a 12.30 hores davant del Centre Cívic i Cultural El Rieral (Espai 1 d'octubre).

Divendres 17 de novembre hi haurà un taller d'autodefensa feminista, a càrrec del club de Judo Bigues i Riells, a les 17.30 hores al gimnàs de l'escola El Turó.

La programació seguirà divendres 24 de novembre al Teatre Auditori Polivalent. Primer, amb el mural participatiu contra la violència de gènere, a càrrec del Grup Dones de Bigues i Riells, a les 18.00 hores. I després, amb la projecció del film: La directora d'orquestra, a càrrec de Cineclub Bigues i Riells, a les 20.00 hores.

 
 
 

 

El 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, s'encetarà amb la xerrada vermut "Com posem els límits?", a càrrec de Meritxell Benedí, presidenta de l'Institut Català de les Dones, a les 11.00 hores al casal d'avis El Bon Caliu.

A la tarda, la regidora d'Igualtat, Mayte Escobar, farà la lectura del manifest a l'espai 1 d'octubre de Bigues a les 18.30 hores. L'obra de teatre Solitud a Stromboli, dirigida per la biguetana insigne, l'actriu Imma Colomer, tancarà la jornada a les 19.00 hores al Teatre Auditori Polivalent. Entrades gratuïtes a: www.entrapolis.com

Diumenge 26 de novembre es podrà fer un entrenament lila amb Lorena Hica a les 11.00 hores al parc de Lluís Companys.

Les activitats continuaran dilluns 4 de desembre amb l'acte de presentació del Pla Local d'Igualtat i l'espectacle De veu en veu, a càrrec de Les Mireies 19.00 h al Teatre Auditori Polivalent.

Totes les activitats programades disposaran de servei de canguratge.

Durant el mes de novembre es faran dos tallers a l'Institut Maria de Bell-lloc per reconèixer l'androcentrisme, reeducar les violències i promoure la igualtat.