27a edició del Correllengua

8/11/2023
Aquest dissabte 11 de novembre, Bigues i Riells del Fai s’afegirà a la reivindicació de la llengua catalana que es farà arreu del territori.
Aquest dissabte 11 de novembre se celebrarà la 27a edició del Correllengua, una iniciativa popular que té l'objectiu de mostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l'ús social. Aquesta festa se celebra anualment als territoris de parla catalana i l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai coorganitza aquest acte al municipi amb la Comissió Correllengua Bigues i Riells per tal de promocionar i difondre la llengua catalana.

La programació del 2023

El Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai serà l’escenari del Correllengua, que s’allargarà total a tarda-nit de dissabte 11 de novembre:

  • 16.30 h. Tallers per a la mainada.
  • 17.30 h. Xocolatada.
  • 18.00 h. Assaig obert de gitanes a càrrec del Ball de Giantes de Bigues i Riells del Fai.
  • 19.00 h. Dictat popular en homenatge a l'escriptor, Joan Brossa.
  • 19.30 h. Lectura del manifest del Correllengua i arribada de la flama.
  • 20.00 h. Concert de TRÄ : un duet format per Marc Serrats i Laia Pedrol. Cantaran amb panderos i guitarres cançons de dones, cançons de muntanya, de valls, de mar, tristes, alegres, de poetes i de repertori popular.
 
 
27 anys de llengua, cultura i llibertat

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) és una organització autogestionada i arrelada al territori que treballa per l'assoliment de la plena normalització lingüística, cultural i nacional de la llengua catalana a través de campanyes i projectes que fomenten la cohesió social.

Des de l’any 1996 organitza el Correllengua, que treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal.

La vint-i-setena edició del Correllengua retrà homenatja l'escriptor, Joan Brossa. El poeta avantguardista català més important de la segona meitat del segle XX. A través de la vida i l’obra de l’autor, la CAL vol reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català.