2a edició del Taller de Memòria

10/3/2020
L’activitat contribueix al manteniment de la capacitat memorística a través d’exercicis pràctics que també reforcen l’autoestima i les relacions socials.
Des de la regidoria de Serveis Socials, l’Ajuntament de Bigues i Riells ofereix una nova edició del taller de memòria, aquest cop el nivell II. Aquesta activitat s’adreça a persones majors de 65 anys que desitgin mantenir la seva capacitat memorística i exercitar la seva atenció.
El taller consta de 10 sessions que comencen aquest mes de març i que s’acabaran a finals de maig. L’activitat es farà amb una dotzena de persones i l’impartirà la treballadora familiar municipal.
Aquesta activitat està pensada per les persones que ja van fer el primer nivell del curs el desembre del 2018. Aquest taller no és terapèutic, per tant no està dissenyat per a persones amb algun inici de malalties que afectin la memòria, com ara l’Alzheimer.
 
 
Durant les sessions es treballa la recepció, emmagatzematge i evocació dels missatges. També es realitzen exercicis i jocs que estimulen les àrees de la memòria per tal d’activar els diferents mecanismes.
A banda dels exercicis pràctics, també es farà pedagogia sobre els factors que influeixen en la pèrdua de memòria i com entrenar-se per millorar-la. A més a més, es busca propiciar i afavorir la socialització de la gent gran.
Les sessions

El taller es fa els divendres de les 10.30 a les 12.00 hores al Centre Cívic i Cultural el Rieral: el 6, el 13, el 20 i el 27 de març, el 3, el 17 i el 24 d’abril i el 8, el 15 i el 22 de maig.