5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

5/6/2020
L’Ajuntament de Bigues i Riells s’afegeix a la celebració global compartint les activitats de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.
La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Bigues i Riells s’afegeix a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient perquè té el compromís de promoure un desenvolupament més sostenible de la societat.

La implicació de la població és fonamental per a fer possible el canvi. Només així es podrà garantir un futur més pròsper i segur. Per això, el Consistori se suma a les activitats relacionades amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2020. Es tracta d’una campanya anual de difusió i sensibilització a la ciutadania sobre la transició energètica, l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables.

Tant el Dia Mundial del Medi Ambient com la Setmana Europea de l’Energia Sostenible són una oportunitat dels ens locals per difondre accions vinculades als compromisos del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

A Catalunya, l’ICAEN, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i l’AMB són les administracions supramunicipals que impulsen accions i suport als ens locals durant tot el mes de juny en el marc d’aquesta campanya.

Un compromís ferm amb la sostenibilitat

El Consistori difondrà, al llarg de la setmana vinent, les activitats elaborades per la Diputació de Barcelona per sensibilitzar la població amb la importància de la preservació del medi ambient.

De fet, l’Ajuntament de Bigues i Riells ja és part de les iniciatives innovadores per a prevenir els efectes del canvi climàtic: la instal•lació d’energia solar fotovoltaica per a la producció elèctrica en règim d’autoconsum al terrat del Centre Cívic i Cultural el Rieral n’és un exemple.


 
Jesús Cano, regidor de Medi Ambient, ha destacat la importància de cuidar de l'entorn natural d'un municipi com Bigues i Riells: "Tenim una gran sort de viure en un entorn natural com el nostre i per això és vital que el cuidem i, sempre que sigui possible, el millorem".

Cano també ha insistit en la necessitat de sensibilitzar la població: "Només tenim un entorn natural, només tenim un planeta i per tant, ens correspon a tots contribuir amb petites accions per preservar-lo". El regidor de Medi Ambient ha citat iniciatives com ara reciclar correctament, fer ús de la deixalleria o bé evitar els abocaments indiscriminats.

Petits canvis en els hàbits de cada persona poden comportar grans canvis pel medi ambient. És per això que és important racionalitzar l’ús de l’aigua, sumar-nos a noves formes de transport més sostenibles, optar per una arquitectura verda i un urbanisme basat en principis sostenibles, produir els mínims residus possibles i que aquests es reciclin o eliminin sense risc, etc.

En definitiva, cal aconseguir un desenvolupament més sostenible que permeti satisfer les necessitats de les generacions actuals sense comprometre la capacitat de les generacions futures.