Un 73,08% en transparència

8/4/2022
Els indicadors Inforparticipa reconeixen una millora substancial de la transparència de l’Ajuntament de Bigues i Rilles del Fai.

Consulteu els resultats
El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) és un grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que elabora el “Mapa infoparticipa”. Aquesta eina avalua la transparència de les institucions públiques de Catalunya. L’objectiu d’aquests indicadors d’anàlisi és garantir la qualitat i la transparència de la comunicació pública.

Actualment, s’acaben de fer públics els resultats amb el “Mapa infoparticipa del 2021”, que reconeix i penalitza la transparència dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions al llarg del 2021.

L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha obtingut un 73,08% sobre un 100% de transparència.

Marga Fontcuberta, regidora de Participació Ciutadana i de Noves Tecnologies, Administració Electrònica i Transparència, ha valorat el resultat: "Volem ser el mirall del que es fa, la transparència és la pedra angular de la democràcia, per això hem prioritzat aquesta tasca com a equip de govern i hem obtingut aquest resultat gràcies al treball en equip de la regidoria d'Administració Electrònica i Transparència".

Fontcuberta també ha destacat la importància de “seguir treballant per aconseguir el segell Infoparticipa”.

El segell Infoparticipa és el certificat del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, que s'aconsegueix amb una transparència del 100%.