Un 90,38% en transparència

2/3/2023
Els indicadors Infoparticipa reconeixen una millora substancial de la transparència de l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai.

Consulteu els resultats
El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) és un grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que elabora el “Mapa infoparticipa”.

Aquesta eina avalua la transparència de les institucions públiques de Catalunya. L’objectiu d’aquests indicadors d’anàlisi és garantir la qualitat i la transparència de la comunicació pública.

Actualment, s’acaben de fer públics els resultats amb el “Mapa infoparticipa del 2022”, que reconeix i penalitza la transparència dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions al llarg del 2022.

L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha obtingut un 90,38% sobre un 100% de transparència, un 17,3% més que l’any passat (73,08%).

Marga Fontcuberta, regidora de Participació Ciutadana i de Noves Tecnologies, Administració Electrònica i Transparència, ha valorat el resultat: "Volem ser el mirall del que es fa, la transparència és la pedra angular de la democràcia, per això hem prioritzat aquesta tasca com a equip de govern i hem obtingut aquest resultat gràcies al treball en equip de la regidoria d'Administració Electrònica i Transparència".

Fontcuberta també ha destacat la importància de “seguir treballant per mantenir i millorar els resultats”.