La 9a Fira de l'Oli Vera i el 7è Mercat del pa artesà satisfà productors, visitants i organitzadors

26/3/2021
Dissabte passat, Bigues i Riells va poder celebrar la fira amb totes les mesures sanitàries i va poder oferir la projecció esperada als paradistes.

Consulteu les fotografies de la fira al Flickr del consistori!
La 9a Fira de l'Oli Vera i el 7è Mercat del pa artesà celebrada a Bigues i Riells ha estat valorada de forma molt positiva, tant per part dels organitzadors –Ajuntament de Bigues i Riells i Consell Comarcal–, com per part dels productors.

El nou emplaçament per fer la fira, la plaça Miquel Bosch, complia perfectament amb totes les mesures sanitàries per evitar la propagació de la COVID-19 i va fer que els visitants poguessin passejar per tota la fira, amb total seguretat.

Dissabte 20 de març al matí, el vicepresident del Consell Comarcal, Emilio Cordero, el conseller de Turisme, Àlex Valiente, l'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, el regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, Torni Verdugo i el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Oscar Sierra, van poder conèixer personalment les propostes dels dotze productors d'oli i dels dos productors de pa que van participar a la fira.

Els productors, per part seva, han valorat molt positivament la fira: han pogut fer contactes per poder posicionar els seus productes a les botigues i restaurants de la comarca.

Les activitats de tarda al Teatre Auditori Polivalent van tenir molt bona acollida. Petits i grans van poder aprendre a fer la massa mare per fer el pa i es van endur diverses figuretes de pa. També van poder aprendre a fer sabó amb oli reciclat i se'n van endur una mostra.

A més a més, es va poder gaudir amb les tres elaboracions realitzades per l'Associació Gastronòmica Cuina VO, que va elaborar tres receptes en les quals l'oli Vera era el producte estrella.

Joan Casanovas va fer guatlles confitades i va proposar alguns acompanyaments molt bons, Pau Gener va preparar una brandada espectacular de bròtola amb veloute de tomàquet sec i Ignasi Martínez va sorprendre amb seitons de la Platjeta i algues de Cardedeu.

El showcooking es va poder seguir i es pot recuperar al canal You Tube de l'Ajuntament de Bigues i Riells.
 
Finalment, aquest dilluns va tenir lloc la trobada gastronòmica. El restaurant El Molí de la Torre va oferir una degustació de plats elaborats amb oli Vera i productes de proximitat a una trentena de professionals. A més, es va portar a terme un tast d'olis de diferents productors de Vera del Vallès.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, s'ha mostrat satisfet d'haver pogut celebrar la fira tot i les circumstàncies, content amb la resposta dels productors i dels visitants i orgullós d'haver pogut divulgar una varietat amb tant valor afegit com la de l'oli Vera.

Toni Verdugo, regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, ha agraït poder celebrar la fira amb total seguretat després d'haver-la hagut d'ajornar: "Ha estat un plaer poder-la realitzar finalment i organitzar-la conjuntament amb el Consell Comarcal. Tenim clar que volem que sigui un punt de trobada pels productors i distribuïdors i ho hem aconseguit".

Verdugo s'ha mostrat convençut de l'enfocament professional i tècnic de la fira com a plataforma de projecció.

Per al conseller de Turisme, Àlex Valiente, "la Fira de l'Oli i del pa artesà de Bigues i Riells és un exemple de fira circular; hem parlat dels reptes i les oportunitats del producte, l'han comercialitzada, l'han transformada en els tallers i el showcooking i hem acabat degustant-lo amb un menú degustació en què el protagonista era el nostre Oli de Vera".

La fira també ha rebut la visita de regidores, regidors i alcaldes d'altres indrets de la comarca, com l'alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda i la regidora de Turisme de la vila termal, Carme Germà, que van visitar la Fira dissabte al matí, i els regidors de Lliçà d'Amunt, Marc Palet i Fèlix Romero, que van participar en la trobada gastronòmica de dilluns.