Aire lliure, espais emblemàtics i bona música

28/9/2020
El 5è Festival de Jazz de Bigues i Riells ha tingut una molt bona acollida: la població ha valorat positivament la programació i l'entorn.
El 5è Festival de Jazz de Bigues i Riells ha omplert de bona música indrets emblemàtics del municipi del 19 al 26 de setembre. Aquesta edició es tanca amb una participació molt alta i una valoració molt positiva sobre les ubicacions dels concerts i els artistes programats.

La plaça de la Fruita, Sant Bartomeu, el parc de Can Badell i l'espai 1 d'octubre de Riells del Fai han estat els escenaris del festival. Els concerts han tingut entre seixanta i vuitanta espectadors de mitjana, que han gaudit d'un ventall de propostes jazzístiques molt ampli.

Judit Canal, regidora de Cultura, ha volgut destacar la bona acollida del cicle tot i la situació actual: "Malgrat el context de crisi sanitària, s'han exhaurit les entrades en tres dels quatre concerts i la població ha demostrat les ganes de cultura acumulades i s'ha vist que es pot fer amb total seguretat".

Canal
també ha explicat que si bé el primer cap de setmana va ser "magnífic" durant el segon "el temps no va acompanyar, però igualment estem molt contents de l'acollida de la iniciativa i de la varietat de les propostes musicals". La regidoria de Cultura té la voluntat de mantenir el festival i tornar amb més força el 2021.
 
 
 
Aquest 2020, el cartell del festival començava el 19 de setembre amb els magnètics Piano Bar. Aquest primer espectacle sobre la transformació d'un piano de paret en un nou objecte, meitat instrument musical, meitat barra de bar, va fer vibrar la plaça de la Fruita. El show va combinar un repertori de swing, música italiana dels anys cinquanta i rock-and-roll clàssic. A més, els músics bàrmans interpretaven i servien al mateix temps.

El Biel Ballester Gipsy – Jazz Quartet va convertir l'ermita de Sant Bartomeu en un espai màgic, el 20 de setembre. El jazz fusió del grup va captivar els assistents, que van gaudir de l'hora del vermut en un entorn natural immillorable.

El 25 de setembre, l'espai 1 d'Octubre del Centre Cívic de Riells va ser primer l'escenari del concert del contrabaixista biguetà, Dick Them i del pianista, Xavi Casellas, i després, l'epicentre de la improvisació amb una jam-session oberta.

El 5è Festival de Jazz de Bigues i Riells va tancar el cicle el 26 de setembre a Can Badell amb el 30è acte en honor a Tete Montoliu. L'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) va patrocinar aquest acte amb les actuacions de Mar Serra Grup i Afro Blue.