Al Liceu, de franc

23/10/2018
La Biblioteca Municipal de Bigues i Riells sorteja 3 entrades dobles gratuïtes per a l'òpera "Kátya Kabanová".
Del 22 d'octubre al 6 de novembre, la Biblioteca Municipal de Bigues i Riells sorteja tres entrades dobles per l'òpera "Kátya Kabanová", entre totes les persones que agafin en préstec algun CD, DVD o llibre sobre música clàssica. Les entrades seran per a la representació de l'espectacle de l'11 de novembre a les 17.00 h al Gran Teatre del Liceu, llotja 25.
El Liceu ha fet aquest regal a la biblioteca municipal, que ha decidit sortejar-les. Sílvia Rovira, regidora de Cultura, ha explicat l'objectiu de la iniciativa: "Es tracta d'acostar la lírica i el món de l'òpera als habitants de Bigues i Riells. D'aquesta manera, tothom podrà gaudir d'aquest art sense barreres econòmiques i alhora promocionarem la música clàssica al municipi".

"Kátya Kabànova", un clam a l'alliberació de la dona

"Kàtya Kabànova" explica la història d'una dona que li ha tocat viure en una societat controladora i que busca la llibertat a qualsevol preu.Fidel al seu estil precís i concís, el compositor austríac, 
Leoš Janá?ek, va crear, amb Kátia Kabanová, un dels títols més sòrdids del seu catàleg operístic, però també una de les obres que retraten més bé la voluntat d’alliberament d’una dona.
 
L'obra gira al voltant d'un microcosmos centrat en el destí de Kàtya (“De vegades somio que sóc un ocell”), víctima de Marfa Kabànova, la seva sogra cruel, i que fa de reflex d’un altre macrocosmos, el de la condició humana, lúcidament retratada per Janáeka, l'obra més pessimista de Janáek. Al llarg d’un espectacle impactant, el director d'escena, David Alden, s’acosta a aquest clàssic del segle XX amb un naturalisme plàstic que s’endinsa en els referents visuals del totalitarisme soviètic.
El muntatge aprofundeix en el retrat d’una societat disfuncional, marcada per la patologia de l’obsessió i el control sobre l’ésser humà. La nord-americana Patricia Racette, una de les grans sopranos del moment, serà l'intèrpret de referència del paper titular d’aquesta obra mestra.