Els alumnes de 5è de les escoles El Turó i El Colomer venen els seus productes al mercat setmanal

9/6/2021
Els centres participen al programa de la Diputació de Barcelona "Cultura Emprenedora a l'Escola".
Fomentar els valors de la cultura emprenedora i cooperativista en els alumnes de cicle superior d'educació primària: aquest és l'objectiu del programa CuEmE de la Diputació de Barcelona. Els alumnes de 5è de les escoles El Colomer i El Turó de Bigues i Riells s'han afegit a aquesta iniciativa en la qual participen més de 9.000 estudiants arreu de Catalunya.

El programa Cultura Emprenedora a l'Escola consisteix en una simulació real de la creació i gestió d'una cooperativa. Els alumnes de 5è de primària compten amb el suport de la comunitat educativa del municipi, l'Ajuntament de Bigues i Riells i el Servei d'Empresa i Ocupació de la Vall del Tenes, per arribar fins a l'últim pas d'aprenentatge, la venda dels productes en una paradeta del mercat setmanal.

Aquest últim pas va veure la llum dissabte passat al mercat setmanal de Bigues. L’alumnat participant va muntar paradetes per vendre els seus productes cooperatius i solidaris.

Els alumnes de l’escola El Turó han fundat dues cooperatives, una per classe: El Turó Comercial i Manuality Shop, que donaran els seus beneficis a la protectora d'animals Progat i a Càritas.
 
 
Pel que fa a l’escola El Colomer, els alumnes han fundat tres cooperatives, una per classe: Juncoop, A better world i Ajun Posm, que donaran els seus beneficis a l'Hospital Sant Joan de Déu i a la protectora d'animals Progat.

Tot el suport del consistori

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, ha destacat la importància del treball col·lectiu: "Per nosaltres és vital l'aprenentatge de la participació ciutadana des de la base. Els alumnes fan una feina conjunta en benefici d'un tercer i això és fantàstic".

Eva Martínez, regidora d'Educació, ha explicat la intenció del CuEmE: "Aquest projecte permet als alumnes de 5è de primària introduir-se al món cooperatiu i de l'empresa, a la societat en general". Per Martínez aquesta iniciativa encaixa perfectament amb la línia de la regidoria: "Sovint s'aprèn més amb un projecte concret que no amb un llibre de text, aquesta és la línia que estan seguint els nostres centres educatius".