"Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot!"

18/10/2023
El Consorci per a la Gestió dels Residus engega la campanya per fomentar la separació de residus.
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya i els sistemes integrats de gestió de residus i residus d’envasos Ecoembes i Ecovidrio, inicia una campanya informativa i de sensibilització per millorar la separació de residus i, d’aquesta manera, millorar el percentatge de recollida selectiva que es realitza a les llars dels municipis consorciats.

Aquesta campanya de proximitat manté el lema "Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot!" i busca interactuar directament amb la població. De fet, els dies 16 i 17 de novembre i el 7 de desembre, s’instal·larà un punt informatiu a espais municipals i d’alta afluència de públic, com ara els centres cívics, per facilitar informació i sensibilitzar a la ciutadania.
 
En aquest punt hi haurà una zona de jocs que facilitarà transmetre els missatges de la campanya i estarà atès per informadores ambientals, que el dinamitzaran de 15.30 a 19.30 hores, el 16 de novembre i el 7 de desembre al Centre Cívic i Cultural El Rieral i el 17 de novembre, al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai. També atendran de manera personalitzada als participants i facilitaran elements de comunicació i suport per a la correcta gestió dels residus a casa.

Els objectius d’aquesta campanya són 3:
  1. Conscienciar i informar a la ciutadania de la importància de separar bé els residus.
  2. Reforçar la idea que els residus són recursos si els separem correctament.
  3. Donar a conèixer els diferents serveis per a una correcta gestió, prevenció i reutilització de residus (deixalleries, bonificacions, taxa d’escombraries, projecte RNova, etc.).
Aquesta campanya recorrerà tots els municipis consorciats durant els mesos de novembre i de desembre.