Arrenca el III Festival Internacional de Música Clàssica de Bigues i Riells

4/5/2018
Una conferència de Conxita Bentz a l'Ermita Maspons i un concert a Can Traver inauguren el cicle de música de cambra.
Aquest divendres 4 de maig a les 19.30 hores engega la tercera edició del Festival Internacional de Música Clàssica de Bigues i Riells. La conferència inaugural anirà a càrrec de Conxita Bentz a l'Ermita Maspons i servirà per posar en antecedents als assistents del primer concert. Bentz definirà el cicle de lid opus 48 de Shuman, dedicat a la cançó alemanya, en el qual s'emmarquen les peces del concert inaugural, que es farà aquest diumenge 6 de maig a les 11.00 hores a Can Traver.

El baríton José Antonio López, el violoncel·lista, Ramón Gómez i la pianista, Pilar Valero, seran els encarregats d'encetar el festival aquest diumenge. Aquesta proposta de l'Ajuntament de Bigues i Riells oferirà concerts d'alta qualitat musical fins l’1 de juliol.

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Bigues i Riells impulsa aquest festival de renom internacional per tercer any consecutiu amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i diverses entitats privades.

La novetat d'aquesta tercera edició és un projecte educatiu vinculat al Conservatori de Música del Liceu. La iniciativa busca oferir als joves talents de la música de cambra graduats amb matrícula d'honor al Conservatori de Música del Liceu desenvolupar les seves facultats a través d'un procés formatiu i de projecció professional a través d'un recital específic dedicat a la «Promoció».

Sílvia Rovira, regidora de Cultura i principal impulsora del festival, defineix la tercera edició del festival com la més "didàctica i solidària". El Festival Internacional de Música Clàssica de Bigues i Riells, Cicle de Música de Cambra Michel Wagemans, és un projecte transversal, clarament immers en un àmbit cultural per a la difusió de la cultura musical i de patrimoni intangible especialitzat en la Música de Cambra.

Rovira també ha destacat el potencial de l'entorn natural privilegiat de Bigues i Riells: "En la geografia catalana tenim un festival per cada dia de l'any, però la majoria són a la costa, el nostre municipi és d'interior, amb castell medieval i un monestir. Vivim en un indret de conte, ideal per als concerts de primavera, que ens ajudaran a promocionar el patrimoni".


Els pròxims concerts seran el 20 de maig, a l'església de Sant Pere de Bigues amb Stefano Vagnarelli, Milena Punzi i Gian Maria Bonino, i el diumenge 3 de juny, a la mateixa església, actuarà Four Bows String Quartet.

El 17 de juny arribarà el torn del pianista Robert Lehrbaumer, que serà a Can Ribas. El III Festival de Música Internacional de Bigues i Riells finalitzarà el diumenge 1 de juliol, amb el Conservatori del Liceu, tot i que es preveuen dos concerts extra al llarg del mateix mes.

Programació del III Festival de Música Internacional de Bigues i Riells

-Divendres 4 de maig: Conferència de Conxita Bentz a l'Ermita Maspons a les 19.30 hores.


-Diumenge 6 de maig: Primer concert a càrrec del baríton José Antonio López, del violoncel·lista Ramón Gómez i de la pianista Pilar Valero, a Can Traver a les 11.00 hores.


- Diumenge 20 de maig: Segon concert a càrrec del violinista Stefano Vagnarelli, la violoncel·lista Milena Punzi i del pianista Gian Maria Bonino, a l'Església de Sant Pere de Bigues.


-Diumenge 3 de juny: Tercer concert a càrrec de Four Bows String Quartet, a l'Església Sant Pere de Bigues, a les 11 hores.


- Diumenge 17 de juny: Quart concert a càrrec del pianista Robert Lehrbaumer, a Can Ribas, a les 11 hores. Seguidament, es farà el primer programa educatiu de promoció professional «PROMS BIR».


-Diumenge 1 de juliol: Últim concert a càrrec del Conservatori del Liceu, a l'Església de Sant Pere de Bigues.