Arrenca el LECXIT 2019 amb mentors de 4t d'ESO

1/2/2019
Dissabte 2 de febrer torna el projecte d'acompanyament lector amb voluntaris molt joves a la Biblioteca.
Aquest dissabte 2 de febrer comença la quarta edició del LECXIT, un programa d'acompanyament lector adreçat als alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de Bigues i Riells.

El funcionament del projecte serà el mateix d'anys anteriors, persones voluntàries acompanyaran en la descoberta de la lectura als infants que ho vulguin de manera individualitzada. Ara bé, enguany, la novetat serà l'edat d'alguns dels mentors, ja que per primer cop, estudiants de 4t d'ESO col•laboraran amb el LECXIT ajudant els més petits a adquirir el gust per la lectura a través del treball cooperatiu.

El LECXIT, enguany, batrà el rècord de voluntaris arribant als 30, la qual cosa implica que 30 infants del municipi podran ser atesos de manera personalitzada en un entorn relaxat durant 10 setmanes.

Aquest dissabte s'iniciaran les sessions del projecte adreçades als alumnes de l'Escola El Turó, de les 10.00 a les 11.00, a la Biblioteca. Pel que fa als participants del LECXIT de l'Escola El Colomer treballaran per torns els dimarts i els dimecres de les 16.30 a les 17.30 hores.

Mayte Escobar, regidora d'Ensenyament i de Serveis Econòmics, ha incidit en la perseverança del foment de la lectura: "Enguany el LECXIT, es reforça amb una subvenció directa de La Caixa i la incorporació de voluntaris de l'Institut Maria de Bell-Lloc a través dels projectes de servei solidari".


Escobar també ha destacat l'objectiu permanent d'ampliar els recursos per enfortir la xarxa de la lectura, una eina bàsica per la formació dels infants i de la cultura en global del municipi.

La cloenda del projecte d'acompanyament lector està prevista el 13 abril, al nou Teatre Auditori Polivalent.

LECXIT, la contracció de lectura i èxit

El projecte LECXIT és una iniciativa de la Fundació Bofill i l'Ajuntament de Bigues i Riells ja fa tres anys que la promou. El Consistori, en col•laboració amb els centres educatius, busca persones voluntàries dels pobles que ajudin els infants a agafar plaer per la lectura.

En aquest projecte, tant les escoles com la biblioteca, hi tenen un paper clau, tant per coordinar les famílies i l'espai, com per accedir a un ventall ampli de llibres per llegir.

Qualsevol persona a partir de 16 anys pot esdevenir mentor del programa LECXIT. Els voluntaris que participen al programa el valoren molt positivament: des del Consistori s'anima a la ciutadania a participar en el projecte i es vol recordar que els nous voluntaris sempre seran benvinguts.