Arriba la 1a Festa del Bosc i de la Natura

22/11/2018
El 24 de novembre, Bigues i Riells viurà la Festa del Pi repensada en format de jornada de reflexió mediambiental.
Aquest 24 de novembre, se celebrarà la primera edició de la Festa del Bosc i de la Natura. La plaça Miquel Bosch serà escenari d'un acte que replantejarà la tradicional Festa del Pi cap a la vessant sostenible.

La Festa del Bosc i de la Natura ha estat una iniciativa de l'Ajuntament de Bigues i Riells des de la regidoria de Promoció Econòmica i el departament de Territori i Sostenibilitat. Ara bé, no hagués estat possible sense la col·laboració de Boscos 94.

José Gómez, regidor de Promoció Econòmica, ha emfasitzat en la voluntat de globalitzar la jornada i convertir-la també en un espai de reflexió: "Hem d'anar més enllà i contribuir en la presa de consciència mediambiental, promocionar el respecte a l'entorn i el consum sostenible de proximitat".

Des de la regidoria de Territori i Sostenibilitat es considera cabdal aprofitar qualsevol acte per fer educació ambiental. En el cas de la Festa del Bosc i de la Natura, els ponents de renom duran a terme, fàcilment, aquesta tasca.

Des del Consistori també s'ha volgut agrair la feina feta per part de tots els departaments i a totes les entitats la gran tasca que fan diàriament per ajudar a conscienciar la societat de la importància de tenir cura del tresor més valuós que tenim: el nostre entorn natural.

La jornada començarà amb un concurs de migas, una exposició de pinyes d'arreu del món del professor Martí Boada i una mostra d'eines de bosc de l'ADF i Boscos94 al Centre Cívic i Cultural El Rieral.
A les 11.00 hores, hi haurà una taula rodona amb la temàtica: "Lligams de l'ésser humà amb el bosc i la natura des de diferents versions". Hi participaran el Dr. Martí Boada i Juncà, geògraf i professor de la UAB, el Dr. Josep Gordi i Serrat, geògraf i professor de la UdG, i Eduard Plana i Bach, enginyer forestal i membre del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. L'acte serà moderat per Boscos94.

A les 13.30 hores, hi haurà un dinar popular flexible: amb opció de menú de porc rústic o bé de menú de paella vegetariana. Seguidament, es faran tallers infantils a càrrec de Green Emotions.

Finalment, a les 17.00 hores es farà l'esperat ritual del pi. Aquest consistirà a sortir de la Plaça Miquel Bosch fins al camí del Pla per anar a buscar el pi blanc, una espècie no autòctona. A continuació, es farà la baixada del pi pel carrer Anna Mogas fins a la plaça, on tindrà lloc l'escorçada amb destrals per part dels assistents. La plantada i pujada del pi tancaran la primera edició de la Festa del Bosc i de la Natura.

L'Ajuntament de Bigues i Riells espera mantenir i augmentar la participació de totes les entitats en la important tasca essencial de preservació del nostre entorn natural.

Per això, des de la regidoria de Territori i Sostenibilitat es continuaran oferint activitats i opcions per mantenir la convivència entre administració local, administracions competents i actors mediambientals, per assolir els objectius amb més eficàcia.