Arriba la 9a Fira de l'Oli Vera i el 7è Mercat del pa artesà

2/3/2021
Del 19 al 22 de març, Bigues i Riells acollirà la fira 2021 adaptada a les restriccions sanitàries.
El 16 de gener s'havia de celebrar la 9a Fira de l'Oli Vera i el 7è Mercat del pa artesà, amb actes adjacents el 15 i el 18 de gener. No obstant això, amb l'aplicació del confinament municipal la fira va quedar ajornada.

Ara, l'Ajuntament de Bigues i Riells i el Consell Comarcal del Vallès Oriental ja tenen nova data per a la cita: el proper 20 de març. La plaça Miquel Bosch de Bigues serà l'escenari de la 9a Fira de l'Oli Vera i el 7è Mercat del pa artesà.

A la fira també es podrà participar en dos tallers: un sobre l'elaboració de sabó i l'altre sobre la preparació de massa de pa. Les activitats tindran lloc al Centre Cívic i Cultural el Rieral de les 16.00 a les 18.00 hores. Per participar-hi caldrà inscripció prèvia a través d'entrapolis.com.

Finalment, de les 18.00 a les 19.00 hores l'associació gastronòmica Cuina VO oferirà un showcooking al Teatre Auditori Polivalent. Per participar-hi caldrà inscripció prèvia a través d'entrapolis.com. Aquesta activitat es retransmetrà pel canal de You Tube del consistori.
 
 
Formació tècnica i menú degustació per a professionals del sector

El 19 de març, tindrà lloc una jornada tècnica telemàtica sobre l'oli d'oliva vera, de les 18.00 a les 19.30 hores, a través de la plataforma Zoom. Per participar-hi és necessària la inscripció prèvia, que es pot sol·licitar amb l'enviament d'un correu electrònic a productesterra@vallesoriental.cat.

El 22 de març se celebrarà una trobada gastronòmica dirigida als professionals del sector, de les 13.00 a les 15.30 hores, a l'Hotel Molí de la Torre. En primer lloc, el regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, Toni Vergudo, presentarà les qualitats organolèptiques i singulars de l'oli de la varietat vera i del pa artesà. En segon lloc, es farà la degustació de diversos plats elaborats amb productes locals.

Les places per aquesta activitat són limitades i es poden reservar a través del telèfon 938600702 o bé del correu productestera@vallesoriental.cat. Tothom qui participi rebrà una ampolleta d'oli vera i un panet artesà com a obsequi.