Arriba a Bigues i Riells del Fai l’exposició “Transitar, orientar-se en un món canviant”

23/5/2024
La mostra sobre el jo, on soc, on vull anar i què em frena serà al Centre Cívic i Cultural El Rieral fins el 16 de juny.
Aquest dissabte, 25 de maig, arriba a Bigues i Riells del Fai l’exposició de la Diputació de Barcelona “Transitar, orientar-se en un món canviant”. Aquesta mostra sobre l’orientació personal és una iniciativa de la regidoria d’Educació del consistori.

Dilluns, 27 de maig, a les 19.00 hores l’alcalde de Bigues i Riells del Fai i diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Joan Galiano, i la regidora d’Educació, Eva Martínez, inauguraran la mostra, que també comptarà amb una visita guiada. Aquesta exposició ha passat pel Saló de l’Ensenyament i ara es podrà veure al municipi fins el 16 de juny.

La mostra té un caire dinàmic, ja que està dissenyada com una exposició viva. El concepte del muntatge expositiu és la casa com a metàfora de l’ésser humà. Així doncs, es tracta d’una casa tridimensional oberta, que desplega les seves parets en forma de panells i llindars creant un laberint per l’espai. Gràcies a aquest disseny, es desdibuixen els límits entre el dins i el fora, entre el subjecte i el món per on transita.

 
El cos central del muntatge és l’estructura de la casa, amb una paret que evoca els tres nivells simbòlics desenvolupats per Gaston Bachelard: planta, golfes i soterrani (realitat, somnis i malestars). Aquesta zona esdevé l’ancoratge, necessari per a transitar per un món canviant; el jo: on soc, on vull anar, què em frena.

Cada panell es correspon a un dels temes de l’exposició. Si el panell del cos central evoca el jo, els de la resta de la casa tenen a veure amb el món i amb les competències i condicions de navegació. A la part superior de cada panell hi ha un pictograma que serveix per a orientar-se per l’exposició i localitzar els temes també en el full de sala. No hi ha un ordre de visita; tothom la transita al seu aire, seguint itineraris diferents, com la vida mateixa.