Arriba el Fai Fest 2018

24/9/2018
El 29 de setembre se celebrarà la 2a edició del festival rural de música a Riells del Fai, una proposta dels Pressupostos Participatius de Joventut.
Dissabte 29 de setembre, a partir de les 20.00 h, el nou aparcament de Riells del Fai es convertirà en l'escenari del Fai Fest. Aquest festival musical transgeneracional és fruit dels Pressupostos Participatius de Joventut 2018 de l'Ajuntament de Bigues i Riells.

El Fai Fest, enguany, començarà més aviat per arribar al públic infantil i adult, deixant de ser un acte exclusiu per a joves. Els seus impulsors han optat per començar amb la projecció de "Petitet", el nou documental de Carles Bosch. Aquesta obra va obrir el festival Docs de Barcelona parlant de l'odissea per dur la rumba catalana al Liceu.

Els joves impulsors volen que el Fai Fest s'instauri com a cloenda de l'estiu a Riells del Fai. Per això, aquest any, incorporen nous reclams, com ara un espectacle de foc, a càrrec de Fai on Fire, per fer de transició entre el dia i la nit. La primera actuació musical seguirà el fil conductor del documental, amb els vinils de The Kings of rumba.


Al festival també hi haurà espai per a la percussió amb elements reciclats amb Taka Taka Chombo. Dels ritmes africans es passarà al rock amb les versions de S'Temple Bar. D'aquesta manera, els organitzadors busquen atraure nous públics. Això sí, sense deixar oblidats els joves, que tindran el seu moment amb DJ. Marvin, resident a l'Apolo, i Karlix b2b Homiboy, habitual de la Sala Dresden.

Totes les propostes musicals són formacions emergents de la comarca, ja que el Fai Fest vol ser un festival de proximitat i un motor per als músics del Vallès, que tot i el seu talent sovint no tenen on presentar les seves creacions. L'organització de l'esdeveniment recau sobre els joves de Riells del Fai, en concret, la principal entitat col·laboradora, tant en l'àmbit econòmic com en el del suport humà, és La Figa.
La ubicació 2018 és novetat, ja que serà al nou aparcament de Riells del Fai, davant la plaça Viaplana, que ofereix un entorn incomparable per relaxar-se gaudint de la música: una finestra natural als Cingles de Bertí. El Fai Fest vol brindar un espai polivalent amb diverses àrees perquè els assistents tant puguin gaudir a màxima intensitat de la festa, com també tinguin l’opció de descansar fent petar la xerrada sentint la música de fons.

També es podrà sopar dins del recinte, tant a la barra com en les dues paradetes de menjar de proximitat. L'entrada al festival té un cost de 5 euros i inclou una consumició de 2 euros, els menors de 12 anys podran accedir-hi gratuïtament.

Josep AntonTripiana, regidor d'Infància i Joventut, s'ha mostrat satisfet amb la proposta: "Des de la regidoria de Joventut busquem la participació dels joves i el Fai Fest és un exemple d'èxit. Han sigut ambiciosos i han hagut de buscar finançament a banda del nostre suport. Són perfectament conscients de l'esforç i el cost que tenen actes com aquest".

El Consistori va atorgar 1.200 euros als organitzadors del Fai Fest, en tant que una de les propostes més votades pels joves en el marc dels Pressupostos Participatius de Joventut 2018. Aquest import ha estat la llavor per iniciar el projecte.

Ara bé, el cost del festival ronda els 5.000 euros, fet que ha motivat els organitzadors a autogestionar-se. Una de les maneres que han trobat per finançar-se han estat els patrocinadors. Una altra, la venda dels objectes amb què van enregistrar el vídeo promocional del festival. Aprofitant la Fira de Proximitat de Riells del Fai, els joves van posar a subhasta les peces del cartell i van tenir un gran èxit entre la població del municipi.