Arriba el Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells del Fai del 2022

6/5/2022
Els dies 13, 21, 28 i 29 de maig es podrà gaudir de propostes musicals fresques, diverses i amb ritme a diversos punts del municipi.
El Festival de Música Clàssica torna a Bigues i Riells del Fai per omplir el Teatre Auditori Polivalent, el parc de can Badell i l’església de Sant Vicenç, de nou.

Jesús Cano, regidor de Cultura, ha explicat el caire de l’edició del 2022: "Afrontem amb il·lusió una nova entrega d’aquest festival ja consolidat amb la mirada posada en oferir noves ubicacions que incloguin tota la població, com ara el parc de can Badell, pensant en el públic jove".

13 de maig: Northern Cellos
Divendres 13 de maig es farà la primera actuació del cicle al parc de can Badell a les 20.00 hores. El concert Let's Rock!, de Northern Cellos serà el primer i els seus violoncels elèctrics i la seva bateria no deixaran ningú indiferent.

Tothom podrà reconèixer melodies que ens han acompanyat i ens han fet ballar els darrers anys. Quatre violoncel·listes i un percussionista ofereixen un espectacle innovador a través dels grans èxits d’estils variats del pop, el rock, el metal i el dance.

Anna Caner, Maria de Palol, Edgar Casellas i Pol Farell són els violoncel·listes que formen el grup amb la percussió a càrrec de Joel Riu.

Els teloners seran Elio Mendieta i Sergio Carrascosa (guitarres), alumnes de l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

Aquest concert serà gratuït per a les persones usuàries de l’espai jove L@ Cova per tal de fomentar l’aproximació de la música clàssica al públic jove. La resta d’entrades (3,00 €) es poden aconseguir a entrapolis.com. Els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta, però cal que facin inscripció prèvia.

21 de maig: Edan Trio “L'altaveu viatger”
Dissabte 21 de maig, l’art dels Edan Trio envairà el Teatre Auditori Polivalent a les 20.00 hores amb la música del violí, el clarinet i el violoncel de l’espectacle “L'altaveu viatger”.

El repertori ens convida a fer un viatge invers per la línia cronològica del temps: des de la música pop més actual passant pel jazz, la música clàssica contemporània, la música del classicisme i del barroc i el cant gregorià, fins a arribar a les músiques tribals.

“L'altaveu viatger” és un espectacle que enganxa l'espectador des del primer tema i se l’emporta de viatge amb l'Edan, el protagonista de la història, que ens farà comprendre que la música és un art social que ens ha acompanyat des dels inicis de l'espècie.
 
Anna Berruezo (violoncel), Eduard Acedo (violí) i Enric Sans (clarinet) en són els intèrprets i es van conèixer a l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

Els teloners seran els "Trio Clau de Fa", amb Maria Vilà (piano), Arnau Casanovas (clarinet) i Eudald Olivé (violoncel), alumnes de l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

Les entrades (3,00 €) es poden aconseguir a entrapolis.com. Els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta, però cal que facin inscripció prèvia.

28 de maig: Festino Baroco
Dissabte 28 de maig, a les 20.00 hores, l’església de Sant Vicenç es convertirà en l’escenari del concert de flautes i fagot dels Festino Baroco.

La música de cambra per a instruments de vent protagonitza el programa “La Família Bach”. Un viatge a través de les obres mestres de la família de músics alemanys de gran importància en la història de la música, sent el més important de tots Johann Sebastian Bach.
Fedra Borràs i Xesco Grau (flautes) i Ramon Aragall (fagot) formen el conjunt Festino Barroco.

Els teloners seran Anna Carreras (violoncel), Àlex Martín (violí) i Arnau Navarro (clarinet), alumnes de l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

Les entrades (3,00 €) es poden aconseguir a entrapolis.com. Els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta, però cal que facin inscripció prèvia.

29 de maig: Ensembles de l’Escola de Música de la Vall del Tenes
Diumenge 29 de maig, el Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells del Fai del 2022 arribarà a la seva fi. A les 12.00 hores tindrà lloc l’última actuació i serà al Teatre Auditori Polivalent: el concert d’ensembles de l’alumnat de l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

En un primer moment, cinc conjunts musicals, formats cadascun per entre cinc i tretze membres, oferiran concerts individuals i acabaran amb una obra conjunta: "No sabem res" d'Edu Acedo. Aquesta peça ha estat escrita ad hoc per l'ocasió.
L’entrada és gratuïta, però cal fer inscripció prèvia a entrapolis.com.