La plaça de Miquel Bosch serà l'escenari de la Fira de l'Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà de Bigues i Riells del Fai, el 18 de març.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai i el Consell Comarcal del Vallès Oriental han programat una fira farcida d’activitats: parades d’oli de la varietat vera i d’altres varietats, de pa artesà amb farines antigues, d'un show cooking, d'un tast d'olis, d'una exposició retrospectiva sobre la celebració de la fira de l’oli al municipi, de xerrades i de tallers, el tercer dissabte de març.
A més, coincidint amb la fira es farà la presentació de l'Associació de Productors i Elaboradors d'Oli d'Oliva del Vallès. Enguany, l'associació tindrà la seva pròpia parada i es presentarà com a plataforma per a impulsar els productors i elaboradors d'oli de la varietat vera.
El 18 de març tindrà lloc la fira de les 10.00 a les 14.00 hores. Com és tradició, hi haurà exposició i venda d’oli vera del Vallès, així com venda d’olis elaborats amb diferents varietats, venda de pa elaborat artesanalment, amb farines antigues, i venda de productes artesans de la “Xarxa de Productes de la Terra”, entre d'altres. A més, hi haurà esmorzar de forquilla i servei de bar, a càrrec de Tiberis.
A més a més, enguany s’incorporarà un nou al·licient a la fira: una exposició fotogràfica. Ofici, esforç i tradició. Una retrospectiva de la fira de l’oli i el mercat del pa artesà a Bigues i Riells del Fai es podrà visitar durant tot el dia a la plaça de Miquel Bosch i del 13 al 26 de març al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues.
Show cooking, tast d’olis, scapebox i xerrades
A banda de les parades, la fira es dinamitzarà amb tallers i xerrades. De les 10.30 a les 11.30 hores, el Gremi d’Hoteleria del Vallès Oriental farà un show cooking.
De les 11.00 a les 13.00 hores es farà un taller de pintar cares.
D'11.30 h a 12.30 h es farà una xerrada sobre l’elaboració de pa a càrrec de la productora Núria Morera.