Arriba la Fira de l'Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà del 2024

27/12/2023
El 27 de gener es podrà gaudir de parades amb oli de la varietat vera, amb pa artesà i de productes de la terra, entre d'altres, d’un show cooking, d’un scape box, i d’un tast d’olis, entre d’altres.
La plaça de Miquel Bosch serà l'escenari de la Fira de l'Oli del Vallès i el Mercat del pa artesà de Bigues i Riells del Fai del 2024, el 27 de gener de 9.00 a 14.00 hores.

L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai i el Consell Comarcal del Vallès Oriental han programat una fira farcida d’activitats:De 9.00 h a 14.00 h: Parades d’oli de la varietat vera i d’altres varietats, de pa artesà amb farines antigues i de productes de proximitat de Productes de la Xarxa de la Terra.
  • 10.00 h Primer tast d'olis, a càrrec de l’Associació de Productors i Elaboradors d’Oli d’Oliva del Vallès, al Teatre Auditori Polivalent. Places limitades, inscripcions a la fira.
  • 11.00 h Show cooking.
  • 12.00 h Segon tast d'olis, a càrrec de l’Associació de Productors i Elaboradors d’Oli d’Oliva del Vallès, al Teatre Auditori Polivalent. Places limitades, inscripcions a la fira.
  • 13.00 h Xerrada “Les farines de blats antics”, a càrrec de Santi Olivé, productor de can Jornet i Albert Bruno, nutricionista, al Casal d’Avis del Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues
  • Joc scape box de l’oli, durant tot el matí a la plaça de Miquel Bosch.
 
Durant el mes de gener se celebraran diversos actes previs a la fira amb un dobles objectiu. D’una banda, acostar la fira a la població i de l’altra, afavorir la creació de sinèrgies entre els actors del món de l’oli del Vallès i del pa artesà.

20 gener - Concurs d’allioli
Coincidint amb el mercat setmanal, dissabte al matí, hi haurà concurs d’allioli, a càrrec de Pep Salsetes, i esmorzar popular, a càrrec de Tiberis, a les 9.00 hores a l’Espai 1 d'Octubre Bigues.

22 de gener- Jornada gastronòmica
L’Hotel Molí de la Torre acollirà la Jornada gastronòmica del 2024, dirigida a professionals de la crítica gastronòmica i de la restauració, a les 20.00 hores. Assistència amb invitació prèvia.

24 de gener- Tast d’olis per a tots els públics
El Teatre Auditori Polivalent acollirà el tast d’olis per a tots els públics i la xerrada “L’oli és un suc de fruita”, a càrrec de Núria Valentí.

26 de gener - Jornada tècnica
El Teatre Auditori Polivalent serà l’escenari de la jornada tècnica, dirigida als professionals del món de l’oli, a les 17.30 hores. Enguany dedicada a la utilització de fitosanitaris en les oliveres. Assistència amb invitació prèvia.

Del 22 al 28 de gener – Exposició fotogràfica
El vestíbul del Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues acollirà la mostra "Ofici, esforç i tradició. Una retrospectiva de la Fira de l’oli i el Mercat del pa artesà".

Del 8 al 26 de gener – Exposició a la Biblioteca
Dues setmanes abans de la fira la Biblioteca municipal tindrà en exposició diversos documents temàtics (llibres i revistes) sobre el món de l’oli d’oliva i del pa artesà amb farines antigues.