Arriba el VII Festival de Jazz de Bigues i Riells del Fai

12/9/2022
Del 17 al 25 de setembre, Bigues i Riells del Fai s’omplirà de ritmes jazzístics en la primera edició 100% postpandèmica.
La 7a edició del Festival de Jazz de Bigues i Riells del Fai se celebrarà els dies 17, 18, 24 i 25 de setembre. El municipi rebrà artistes de renom internacional com Ignasi Terrazza o Violetta Curry.

Aquesta serà la primera edició sense restriccions després de la pandèmia de la COVID-19. La plaça de la Fruita, l’ermita de Sant Bartomeu de Mont-ras, el Teatre Auditori Polivalent i el Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai seran els escenaris del VII Festival de Jazz de Bigues i Riells del Fai.

Jesús Cano, regidor de Cultura, ha explicat l’esperit d’aquesta edició: “El festival marca l'inici d'una tardor que serà culturalment potent a Bigues i Riells del Fai. Aquest cicle està plenament consolidat i habitualment té una molt bona acollida”.

Per accedir als concerts caldrà reservar entrada a www.entrapolis.com,o bé adquirir-la a la taquilla 30 minuts abans de l'espectacle. L’entrada tindrà un cost de 3,00 € i serà gratuïta per als menors de 12 anys.

Programació

Dissabte 17 de setembre
22.00 h · Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai
VIOLETTA CURRY QUARTET

La cantant Violetta Curry de Philadelphia, afincada a Catalunya, interpretarà una sèrie d'estàndards i clàssics del jazz de tots els temps que inclourà temes de swing, bossa nova i estils més actuals, acompanyada per tres dels músics més actius de l'escena del jazz català: Jaume Vilaseca, al piano, Dick Them, al contrabaix i Ramón Díaz, a la bateria.

COMBO BLUES BY SIX
Els Combo Blues By Six seran els teloners.

JAM-SESSION
Hi haurà una jam-session per tancar l’acte

Entrades!

Diumenge 18 de setembre
18.00 h · Plaça de la Fruita
SWEET MARTA & THE BLUES SHAKERS

Sweet Marta & The Blues Shakers està format per Sweet Marta, a la veu i a l'harmònica, l’única dona harmonicista del panorama de l'harmònica de blues a tot l'estat espanyol, que bufa i trepitja amb força els escenaris, i The Blues Shakers, d'àmplia trajectòria musical.

La simbiosi entre Sweet Marta & The Blues Shakers sona com una arrasadora locomotora de blues i demostra que les arrels del blues segueixen ben vives interpretant artistes com George Harmonica Smith, Koko Taylor, Bobby Blue Bland i Junior Wells entre d'altres, i també afegint temes propis al seu repertori.

Entrades!

 
 
 
Dissabte 24 de setembre
22.00 h · Teatre Auditori Polivalent
IGNASI TERRAZA UNUSUAL TRIO
Aquest concert s’emmarca en el 32è Festival l’hora del Jazz-memorial Tete Montoliu, organitzat per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.

Ignasi Terraza torna en format trio. Amb l'absència del contrabaix, Terraza explora, amb Lluc Casares i Esteve Pi, i amb el rerefons de formacions històriques com Benny Goodman amb Teddy Wilson, Lester Young amb Nat King Cole i Bill Pierce amb Hank Jones.

El pianista barceloní, un dels jazzistes europeus més reconeguts en l'àmbit internacional, combina la seva extraordinària tècnica i l'exquisida sensibilitat del swing, amb un altre major del jazz: Lluc Casares.

Casares és saxofonista i clarinetista i al llarg de la seva carrera ha tocat amb músics com Dr. John, Nicholas Payton, Grant Stewart, Ben Van Gelder o Benjamin Herman.

El tercer vèrtex és el bateria Esteve Pi, habitual de les formacions d'Ignasi Terraza i Andrea Motis, i d'Antonio Serrano Quartet i col·labora habitualment amb trios de l'alçada de Cyrus Chestnut o Benny Green.

Entrades!

Diumenge 25 de setembre
18.00 h · Ermita de Sant Bartomeu de Mont-ras
TÉ PUNCH!
Un dels grups històrics del jazz-fusió a Catalunya que ha triat Bigues i Riells del Fai per fer un retorn als escenaris després de molts anys de silenci. Té Punch! presenta el concert el seu nou disc: Intercanvi. Una paraula, molts significats, moltes connotacions. Per ells una manera d'expressar un sentiment que comparteixen: sense l'intercanvi, els éssers humans no anem enlloc.

Volen incidir en el fet que necessitem els altres per avançar i per això hem d'estar oberts a qualsevol influència i no tancar-nos. Hem de rebre i hem de canviar. La música dels T-Punch! és, sobretot, franca i sense embuts, una visió instrumental contundent.

Entrades!

En cas de mal temps els concerts d'exterior es traslladaran al Teatre Auditori Polivalent.
TÉ PUNCH!

TÉ PUNCH!

IGNASI TERRAZA

IGNASI TERRAZA

VIOLETTA CURRY QUARTET

VIOLETTA CURRY QUARTET

SWEET MARTA & THE BLUES SHAKERS

SWEET MARTA & THE BLUES SHAKERS