Arriba el VIII Festival de Jazz de Bigues i Riells del Fai

23/8/2023
Del 16 al 24 de setembre el municipi s’omplirà de ritmes jazzístics en 4 espais diferents.
La 8a edició del Festival de Jazz de Bigues i Riells del Fai se celebrarà els dies 16, 17, 23 i 24 de setembre. El municipi rebrà artistes de renom internacional com Rai Paz Quartet, The Moonrivers o Celeste Alías.

La plaça de la Fruita, l’ermita de Sant Bartomeu de Mont-ras, el Teatre Auditori Polivalent i el Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai seran els escenaris del VIII Festival de Jazz de Bigues i Riells del Fai.

Per accedir als concerts caldrà reservar entrada a www.entrapolis.com,o bé adquirir-la a la taquilla 30 minuts abans de l'espectacle. L’entrada tindrà un cost de 3,00 € i serà gratuïta per als menors de 12 anys.

Programació

Dissabte 16 de setembre
22.00 h · Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai
THE MOONRIVERS + CELESTE ALÍAS

The Moonrivers+Celeste Alías, format per músics experimentats, delectaran al públic amb la seva passió pel jazz amb una selecció de temes cinematogràfics que aniran des de "Moon River" a "Cinema Paradiso" i passant per "Carros de Foc" o "Forrest Gump”. Presentaran, amb rigor, melodies de pel·lícules de tots els temps i permetent que les seves interpretacions s'impregnin de la improvisació que caracteritza el llenguatge jazzístic.

El trio musical anirà acompanyat a la perfecció de la meravellosa veu de Celeste Alías que interpretarà les lletres i melodies més entranyables de la música cinematogràfica.

Un combo format per músics de l'Escola de Música de la Vall del Tenes farà de teloner de l’actuació.

Per finalitzar la nit, hi haurà una jam session oberta.

Entrades! 

Diumenge 17 de setembre
18.00 h · Plaça de la Fruita
PAU FIGUERES TRIO.+

Pau Figueres, és un guitarrista barceloní prodigiós, ha convertit la seva guitarra en un instrument fascinant que s'expressa amb la facilitat d'un ésser viu mitjançant el domini de tots els llenguatges un bon gust proverbial.

La seva música, amb la guitarra flamenca com a protagonista, traspassa més enllà d'aquest gènere gràcies a un enginyós concepte de la forma, de l'harmonia, del ritme i del compàs, fruit d'una mescla de les músiques del nostre segle amb el tradicional art de la sonata.

Entrades! 
 
 
Dissabte 23 de setembre
22.00 h · Teatre Auditori Polivalent
RAI PAZ QUARTET
Rai Paz, a la guitarra, presentarà dos àlbums que ha publicat simultàniament: "Dedicatòria" i "Return. The Music of Sean Levit", ambdós sota el segell Underpool. Tot això, acompanyat de Toni Saigi (piano), Pau Sala (contrabaix) i Joan Moll (bateria).

Aquest quartet interpretarà dues peces singulars, dues històries diferenciades que, a dalt de l'escenari, s'entrellacen i esdevenen una peça coral, una unitat on destaca per sobre de tot el temperament d'aquest guitarrista i compositor exquisit, capaç de descriure amb la música les seves vivències i emocions.

L'actuació de Rai Paz Quartet, s’emmarca en el 33è Festival l'Hora del Jazz i Música Moderna de Catalunya.
Entrades! 
 
Diumenge 24 de setembre
18.00 h · Ermita de Sant Bartomeu de Mont-ras
LAURA SIMÓ I FRANCESC CAPELLA TRIO
Un gran conjunt de músics que, cercant nous reptes, presentaran la seva visió personal d'un dels autors més innovadors i trencadors dels anys 50: Leonard Bernstein. L’autor de musicals com "On The Town", "Wonderful Town", "Candide", "Peter Pan" o l'icònic "West Side Story".

Aquest quartet, format per Laura Simó (veu), Francesc Capella (piano), Guillermo Prats (contrabaix) i David Simó (bateria), farà viatjar el públic fins els barris de l'Upper West Side de New York i reviure les escenes més recordades d'aquests llibrets.
En cas de mal temps els concerts d'exterior es traslladaran al Teatre Auditori Polivalent.