Arriba el VIII Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells del Fai

26/4/2024
Els dies 5, 19 i 26 de maig i el 2 de juny es podrà gaudir de propostes musicals fresques, diverses i amb ritme.
El Festival de Música Clàssica torna a Bigues i Riells del Fai per omplir l’ermita de Sant Mateu de Montbui, el Teatre Auditori Polivalent i l’església de Sant Vicenç de Riells del Fai, de nou. L'alumnat de l'Escola de Música de la Vall del Tenes serà la formació telonera de cada concert.

Les entrades són limitades i tenen un cost de 3 euros. Els menors de 12 anys poden obtenir l'entrada gratuïta. Les entrades es poden comprar a www.entrapolis.com o bé a taquilla 30 minuts abans de l'inici dels concerts.

Programació del 2024

5 de maig - Barbershop Metropolitan Union
Diumenge 5 de maig es farà la primera actuació del cicle al Teatre Auditori Polivalent a les 18.00 hores. El concert Barbershop Metropolitan Union serà el tret de sortida del festival. El quartet de música Barbershop Metropolitan Union va fundar-se a Granollers l’any 2013 per en Martí Doñate.

Després de guanyar la medalla de bronze i el premi a millor quartet novell en la competició nacional “En Harmonia 2014”, el quartet va dissoldre’s durant un any fins que es va tornar a recompondre l’estiu de 2015, al cap de dos anys van aconseguir ser subcampions d'Espanya i finalment l'any 2023 van aconseguir la medalla d'or, obtenint de ple dret el títol de campions d'Espanya. Els seus membres actuals són: Daniel Morales (Tenor) Martí Doñate (Lead) German de la Riva (Baix) Joan Mas (Baríton) Durant l'any 2020 van estar treballant per poder treure a la llum el seu primer CD "All a Tag".
19 de maig - Trio Mirlo
Diumenge 19 de maig, a les 18.00 hores, l’església de Sant Vicenç de Riells del Fai es convertirà en l’escenari del concert del Trio Mirlo que interpretarà Les varicions de Golberg. El trio està format per Farran Sylvan James, Núria Pujolràs i Jorge Alberto Guerrero.

 
 
Farran Sylvan James és un violinista molt conegut al món de la música antiga. Va estudiar a Nueva York i viatja per tot el món tocant en diferents formacions Sylvan ha tocat en les sales més emblemàtiques d’Europa com el Musikverein, el Palau de la Música, el Philharmonie, el Concertgebow o el Teatro Real de Madrid i ha fet gires per Àsia i Amèrica del Nord. Al músic li agrada explorar altres formes d’expressió a través del potencial de la veu, que crea la seva pròpia música.

Núria Pujolràs va estudiar a l’ESMuC i al Conservatorio della Svizzera Italiana de Suïssa especialitzada en la interpretació de la viola barroca i ha tocat amb reconeguts grups com Le Concert des Nations (Jordi Savall), Les Musiciens du Louvre (Marc Minkowski) o Café Zimmermann (Pablo Valetti), entre altres. Pujolràs és una apassionada de la música de cambra i forma quintet i trio amb el prestigiós clarinetista Lorenzo Coppola.

Jorge Alberto Guerrero és un expert en el violoncel barroc. El 1992 va fundar el grup Aglaia, amb el qual ha descobert i gravat moltes obres d’aquesta època per primer cop. En els últims anys ha col·laborat amb els grups Turchini - Capella Neapolitana (Antonio Florio) i Il Complesso Barocco (Alan Curtis) en alguns dels teatres més reconeguts del món i ha gravat més de 60 discs, premiats per la crítica internacional.
Entrades

26 de maig - duet de cant i de guitarra amb Kimiyo i Sadahiro Otani
Diumenge 26 de maig, l’art del duet de cant i de guitarra amb Kimiyo (soprano) i Sadahiro Otani (guitarrista) envairà l’ermita de Sant Mateu de Montbui a les 18.00 hores. El duet interpretarà peces d’autors catalans, japonesos i espanyols com Enric Morerar, Roberto Gerhard, Miguel Llobet, Joaquin Rodrigo, Francisco Tarrega, Kosçak Yamada, Akira Hideo, Yuquijiro Yocoh, Ovalle i Hèctor Villa-Lobos.
Entrades

2 de juny- EMVT
Diumenge 2 de juny, el VIII Festival de Música Clàssica de Bigues i Riells del Fai arribarà a la seva fi. A les 12.00 hores tindrà lloc l’última actuació: el concert gratuït de l’alumnat de l'Escola de Música de la Vall del Tenes, que omplirà Teatre Auditori Polivalent. Per aquest concert no caldrà entrada, ja que és de lliure accés.