Com atendre les persones refugiades d’Ucraïna

13/4/2022
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai facilita la informació per una resposta humanitària eficaç.
L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai publica els protocols d’actuació i la informació per una resposta humanitària, àmplia i oportuna, a les persones afectades per la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

El consistori vol facilitar l’acollida de les persones refugiades i per això agilitza els tràmits d’empadronament, de cobertura mèdica i d’escolarització. Les persones refugiades es poden adreçar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

Es recomana a la població que consulti les fonts oficials i hi canalitzi les accions d'ajuda i cooperació. Les persones de Bigues i Riells del Fai interessades en acollir poden enviar un correu a l’adreça: alcaldia@biguesiriells.cat.

Des de l'Ajuntament es recorda a la ciutadania que és vital informar de les persones refugiades arribades al municipi per tal d'atendre-les correctament. Fins ara, el consistori té constància de 21 persones refugiades a Bigues i Riells del Fai.

Canals oficials d'informació
Els llocs web ukraine.gencat.cat  i ucraina.gencat.cat  ofereixen la informació de la Generalitat de Catalunya adreçada a persones refugiades, ciutadania que vol ajudar i empreses afectades.

Altres fonts d'interès
La Generalitat de Catalunya presta ajuda d'emergència a persones ucraïneses mitjançant el telèfon 900 500 912 (inclou atenció en ucraïnès) i a través del correu electrònic: comiteacollida.igualtat@gencat.cat.

El Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones també ofereix informació a les persones refugiades d’Ucraïna en aquest enllaç.

Telèfon 24 hores de la Creu Roja de la Xarxa Estatal d’Acollida: 900 221 122
 
 
Sol·licituds d’informació i emergències

Telèfons
  • 012
  • 00 34 93 214 21 24 des de l’estranger (inclou atenció en ucraïnès).
Adreces electròniques

  • exteriors@gencat.cat Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, atenció relacionada amb catalans a la zona en conflicte: emergències.
  • comiteacollida.igualtat@gencat.cat Departament d’Igualtat i Feminismes, Servei d’Atenció a Persones Migrades i Refugiades amb assessorament jurídic per tramitar la sol·licitud d’asil a l’Estat Espanyol, serveis de traducció i assistència psicològica.
Més informació del conflicte

Consolat General d’Ucraïna a Barcelona
Telèfon: +34 934 02 89 56Telèfon exclusiu per comunicació de situacions d’emergència: +34 629 382 936

Ambaixada d’Ucraïna a Espanya (Madrid)
Telèfon: +34 91 748 93 60; +34 91 759 03 28
Telèfon exclusiu per comunicació de situacions d’emergència: +34 620 641 324