El Ball del Tenes. Una història a Sant Miquel del Fai

12/1/2021
El riellenc Xavier Agustí Viaplana ha publicat un llibre d'aventures ambientat a l'emblemàtic espai natural.
El veí de Riells del Fai, Xavier Agustí Viaplana, professor d'educació física i psicopedagog, ha escrit un llibre de ciència-ficció basat en fets reals ambientat i en homenatge a l'Espai Natural de Sant Miquel del Fai.

L'obra és 100% solidària. Amb la seva compra es contribueix, amb un 50%, a la conservació de Sant Miquel del Fai i l'altre 50% es destina a l'ONG PROIDE, una fundació que ajuda infants i joves a sortir de la pobresa a través de l'educació.

El Ball del Tenes. Una història a Sant Miquel del Fai és un tribut a la natura, a la comarca i a la pagesia. Defineix la fusió entre Sant Miquel del Fai i Riells del Fai com "la vuitena meravella del món".

El llibre parla sobre la defensa del planeta i la lluita contra el canvi climàtic a través del Rei del Pop. Michael Jackson que és el fil conductor de la història. L'ecologia i la memòria històrica, són uns dels valors principals que transmet l'obra.

L'avi de l'autor, Pere Brossa (91 anys), és qui ha inspirat aquesta història. A El Ball del Tenes.Una història a Sant Miquel del Fai hi apareixen les anècdotes i fets d'aquest entorn. La fantasia esdevé l'excusa per fixar la memòria de la Vall del Tenes. Agustí amb aquesta obra també vol retre homenatge a l'avi i al seu amor pel territori.

 
 
La publicació inclou un multipròleg amb referències d'artistes i divulgadors sobre l'espai natural n'és un bon exemple. Personalitats com Núria Feliu, Gerard Quintana, Mònica Usart, Tomàs Molina, Jordi Costa, Rosa Maria Pascual, Eulàlia Canal o Ada Parellada hi han participat.

També diverses persones destacades de Bigues i Riells hi han fet la seva aportació, com l'excursionista, Joan Escalé, Mossèn Manel Torrent, rector de Riells del Fai o bé el regidor de Medi Ambient i Patrimoni, Jesús Cano. També hi ha col·laborat una amiga i ballarina del Michael Jackson, Yuko Sumida Jackson.

A més, El Ball del Tenes. Una història a Sant Miquel del Fai inclou il·lustracions de Mercè Mora, la nominada als premis Oscar amb la pel·lícula Chico&Rita i del riellenc, Abel Pujol.

L'Ajuntament de Bigues i Riells ha adquirit l'obra i ben aviat es podrà agafar en préstec a la biblioteca municipal.