La Biblioteca et porta al TNC l'1 de juny

24/4/2019
Bigues i Riells s'afegeix a la iniciativa i porta la població a veure "El Gran Mercado del Mundo" de Calderón de la Barca.
Dissabte 1 de juny, la Biblioteca municipal organitza una sortida oberta a tothom per anar al teatre a veure "El Gran Mercado del Mundo".

L'obra tindrà lloc a les 19.15 h al Teatre Nacional de Catalunya, la Biblioteca ofereix la possibilitat de poder-hi arribar de manera gratuïta. A més, posa a la venda les entrades a un preu reduït, 17 euros. Les inscripcions es poden fer fins al 17 de maig a la Biblioteca.

La possibilitat de veure aquesta creació de Pedro Calderón de la Barca del segle XVII s'emmarca en el projecte Llegir el Teatre. La Biblioteca de Bigues i Riells s'adhereix al projecte del Servei de Biblioteques i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la col•laboració d'Arola Editors, un cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals que després es poden veure en escena.

Els lectors, que prèviament han llegit el text, es troben a les biblioteques per comentar-lo en companyia d'una persona vinculada al teatre, que actua de conductora i dinamitzadora de l'activitat, en un diàleg que permet aprofundir alguns dels seus aspectes més rellevants.

Les sessions de debat entre lectors tenen lloc a les biblioteques, durant la temporada teatral de tardor a primavera. Cada sessió està dedicada a un text de la programació del Teatre Nacional de Catalunya.
 
El TNC ofereix formació als conductors dels clubs de lectura, i per als lectors que en són membres, descomptes en entrades de la seva programació. El Servei de Biblioteques proveeix els exemplars dels textos als membres dels clubs i facilita una selecció bibliogràfica dedicada a l'art teatral i a la literatura dramàtica dels últims anys, per millorar el fons de les biblioteques públiques.
 
A la recerca de la felicitat

L'argument de "El Gran Mercado del Mundo" passa per una crida de la Fama perquè tothom vagi al gran mercat del món. Cadascú té un talent per comprar-hi el que vulgui i l'haurà d'utilitzar per poder ser feliç. La Innocència i la Malícia acompanyaran els compradors. Entre els venedors, desfilaran figures com la Supèrbia, la Humilitat, el Plaer, la Penitència o el Desengany. Al mercat s'hi pot comprar de tot, des del Pensament fins a la Culpa. Mentrestant, la Música s'ho mira tot i va marcant els ritmes.