La Biblioteca municipal presenta les activitats del curs 2018-2019

20/9/2018
El servei de lectura a la fresca al Parc Lluís Companys serà un dels reclams principals d'aquest any.

La Biblioteca arrenca un nou curs després d'un estiu intens. L'estiu 2018, l'equipament ha ofert un servei inèdit: el Biblioestiu. Aquesta iniciativa municipal consta d'un conjunt d'activitats diàries que s'han dut a terme els mesos de juliol i agost els matins de dilluns a divendres.

Els tallers adreçats a infants de 6 a 12 anys han tingut molt bona acollida. De fet, una vintena d'infants han assistit diàriament a les activitats relacionades amb la cuina, la música, els jocs tradicionals, les sortides a la natura i les manualitats.

Per segon any consecutiu, la Biblioteca no ha tancat els mesos d'estiu, una demanda històrica de la població. De fet, l'equipament ha rebut 1.979 visites durant el juliol i 1861, durant el mes d’agost. D'aquesta manera, s'han cobert les diverses necessitats informatives dels usuaris durant aquest període i s'ha ofert una alternativa lúdica per infants a les famílies de Bigues i Riells i de les poblacions veïnes.
Les activitats del curs 2018-2019

Biblioteca a la fresca

Cada dimarts i dijous de setembre de 18.00 hores a 20.00 hores, la Biblioteca habilitarà un espai al Parc Lluís Companys on els usuaris podran trobar tot tipus de materials i recursos: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les. 

A més, també s’oferiran materials perquè els més petits puguin gaudir dibuixant o bé fent alguna manualitat. Des de la Biblioteca s’ha pensat oferir aquest espai exterior per donar més visibilitat a l’equipament i així captar nous usuaris.

Club de lectura per a infants

El club de lectura infantil de la Biblioteca estrena temporada. Submergeix-t’hi, adreçat a infants de 10 a 12 anys, es va presentar el 17 de setembre.
Aquest programa ja es va engegar l’any passat sota la direcció de la rondallaire Mon Mas. El club de lectura infantil el curs passat tenia 8 membres i enguany espera fer créixer aquesta xifra per fomentar el bon hàbit lector des de ben petits.

Club de lectura per a adults

Dimarts 18 de setembre va arrencar el club de lectura per als adults. Els llibres són novel·les i el grup està obert a tothom i és totalment gratuït. Les tertúlies literàries es fan un cop al mes, els dimarts a les 19.00 hores. Com a novetat, enguany es llegirà un llibre de teatre i un altre relacionat amb l’òpera i per un preu reduït es podran anar veure les obres al Teatre Nacional de Catalunya i al Liceu.

Parla'm

Arrenca una nova edició del curs per a l'adaptació cultural i lingüística a través de la lectura. El Parla'm va dirigit a les persones nouvingudes.

A la Biblioteca, aquest curs, també s'hi podrà fer cant coral i llenguatge musical. S'oferiran classes de sensibilització musical per a infants. La regidora de Cultura, Sílvia Rovira, i Meritxell Chivac seran les responsables d'aquest curs de nivell bàsic, tant de piano, com de lectura musical.

Enguany, es manté la tradicional hora del conte i l'hora del conte en anglès. A més, aquest curs, hi haurà un concurs de poesia i tallers diversos, com ara el Bibliolab o bé De l'Hort a la Biblioteca. Aquest equipament municipal també acollirà exposicions i presentacions de llibres.