La biblioteca ofereix llavors de porro i de tomàquet

2/4/2024
Aquesta iniciativa promou el cultiu de llavors de proximitat, la sostenibilitat del consum alimentari i la preservació de la biodiversitat.
La Biblioteca de Bigues i Riells del Fai és un punt de recollida de llavors des de fa un any i més de 70 persones hi han passat. L’objectiu és promoure el cultiu de llavors de proximitat, la sostenibilitat del consum alimentari i la preservació de la biodiversitat.

Actualment, gràcies al Banc de Llavors del Vallès Oriental, s’ofereixen llavors de porro de l’Etern, de tomàquet poma ple (d'amanir) i de tomàquet rosa de l’Etern (d'amanir).

 
 
La Biblioteca disposa d’un centre d’interès sobre agricultura on es poden trobar tot tipus de manuals i de guies referents al cultiu de llavors en tots els seus aspectes, sense oblidar les noves tendències, com ara: els horts urbans, el cultiu ecològic i la promoció d’una ètica de producció i de consum sostenible amb el medi ambient. També hi ha documents que parlen de la història de la pagesia, dels seus estris i de les seves tradicions.

En el mac del projecte De l’hort a la biblioteca de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Bigues i Riells del Fai duu a terme aquesta iniciativa des de fa un any i forma part del projecte marc des del 2017.