Bigues i Riells aconsegueix el canvi a zona tarifària del transport públic

28/9/2018
El municipi va celebrar els 5 anys de l'e7, un acte institucional amb tots els actors implicats en la mobilitat del Corredor del Tenes i amb una jornada d'educació viària.
Dimarts 25 de setembre, l'Ajuntament de Bigues i Riells i el Departament de Territori i Sostenibilitat van anunciar l'acord perquè el municipi passi a formar part de la zona 3D del sistema tarifari de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i deixi de considerar-se zona 4F.

L’acte es va fer en el marc de la celebració dels cinc anys de l’estrena de la línia e7 de la Vall del Tenes, dins de la xarxa exprés.cat de la Generalitat, que aquest any assolirà el milió de passatgers. Un cop es signi el conveni, doncs, els usuaris de transport públic de Bigues i Riells podran gaudir dels mateixos preus que tenen els altres tres municipis que integren la Mancomunitat de la Vall del Tenes: Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt i Lliçà de Vall, tots a la tercera corona de les tarifes de l’ATM.

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, va fer públic l’acord dimarts al migdia i va reconèixer que "era de lògica que Bigues i Riells estigués dins la zona 3D com la resta de municipi de la Vall del Tenes". De fet, l'existència de la Mancomunitat ha permès aquest canvi substancial.

Aquest èxit del Consistori posa punt final a una reclamació històrica de l'ajuntament del municipi. Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells i president de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, es va mostrar satisfet de l'èxit: "Hi anàvem darrere des del 2015 i per fi tindrem una zona tarifària justa. Aquesta és una molt bona notícia pels usuaris i pel medi ambient, ja que la rebaixa de preu ajudarà a impulsar el transport públic al municipi".

La Mancomunitat de la Vall del Tenes i Parets del Vallès van voler commemorar l'aniversari del servei acostant al màxim el funcionament de l'e7 als usuaris. Durant tot el matí del 25 de setembre hi va haver, a les marquesines de les parades d'autobús dels cinc municipis, un punt d'informació sobre el servei i els seus avantatges amb informadors que van resoldre tots els dubtes sobre la línia.
Una jornada d'educació viària intensa i pedagògica

Els alumnes de 3r i 4t de primària de l'escola El Colomer i de l'escola El Turó, dimarts 25 de setembre, van viure un matí dedicat a la mobilitat sostenible i segura. A la plaça Miquel Bosch la Policia Local va organitzar un circuit senyalitzat per recórrer en bicicleta.

Els conductors van haver de parar en quatre punts del circuit i superar proves que els van permetre aconseguir un carnet reconegut de conductor de bicicleta i aprendre com comportar-se a la via pública i davant de qualsevol accident. Participants, agents de policia, tècnics i mestres van quedar molt satisfets del desenvolupament de la jornada d'educació viària.

L'e7 guanya la Cursa del Transport

Avui, 27 de setembre, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, Bigues i Riells ha participat en la Cursa del Transport 2018. La competició entre un cotxe privat i l'autobús e7 per arribar abans a Barcelona s'ha acabat amb l'e7 com a guanyador. El cotxe ha sortit a la mateixa hora que l'autobús, a les 9.10 h de Bigues i Riells.

L'usuari de l'autobús ha trigat 61 minuts en arribar al destí, mentre que el del cotxe, ho ha fet en 75 minuts, a més de tenir uns costos econòmics i ambientals molt superiors als de l’autobús.

A dins del cotxe hi ha anat la cap de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Bigues i Riells, que pel camí ha recollit els tècnics de mobilitat de la resta de municipis de la Vall del Tenes. Pel que fa a l'autobús, hi han pujat diversos càrrecs polítics de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, entre ells el president, Joan Galiano.

*Trobareu les fotografies de l'acte al Flickr de l'Ajuntament de Bigues i Riells.