Bigues i Riells aconsegueix crear un estoc propi de mascaretes

3/4/2020
La crida a la participació ciutadana ha donat uns resultats tan positius que, de moment, ja no se'n necessiten més.
El mes de març, l'Ajuntament de Bigues i Riells va engegar la campanya de col·laboració en la confecció de material sanitari al municipi. Es tractava d'una crida al voluntariat per aquelles persones que sabessin cosir o bé disposessin de material per elaborar mascaretes.
La resposta ciutadana no es va fer esperar gens i en pocs dies, tothom qui volia col·laborar ja disposava de material per a la confecció de mascaretes, cedit per empreses i particulars. Des de l'Ajuntament s'ha coordinat la campanya i s'han fet les entregues de material i les recollides de mascaretes a domicili per preservar la seguretat de tothom.
Un cop confeccionades les mascaretes, personal de l'Ajuntament les ha dut al Centre Dental CIM (Carbonell+Mlian) per esterilitzar-les, ja han passat el procés més de 350 unitats. A més, una veïna ha començat a elaborar bates.
Avui, es pot dir que Bigues i Riells ha arribat a aconseguir tenir més de 800 mascaretes en estoc a disposició de qui ho necessiti, des de residències de gent gran, com la Llar dels Saulons d'en Déu, com per al personal municipal, o per a comerços.

Aquest èxit ha estat possible gràcies a una cinquantena de voluntàries, la cessió de materials per part d'empreses i particulars i la coordinació municipal.
L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, ha volgut agrair l'esforç de totes les persones implicades: "Quedar-se a casa no ha estat un impediment perquè la gent de Bigues i Riells del Fai mostri la seva faceta més solidària".

Galiano ha insistit que: "Des del primer minut, dones i homes del municipi han aportat hores, material i les seves mans per ajudar a protegir aquelles persones més exposades. L'orgull que sentim per totes aquestes persones compromeses és compartit per tot el municipi, mil gràcies per la vostra implicació i sentiment de la solidaritat".
De manera que el Consistori agraeix la implicació i solidaritat de la ciutadania i comunica que es dóna per acabada la crida, ja que de moment s'ha aconseguit recollir material de sobres.
En aquesta línia, avui l'Ajuntament ha rebut la donació de més de 400 bates que posarà a la disposició dels centres sanitaris i assistencials. A més, encara que hagi acabat la crida, el personal municipal continua recollint les mascaretes i bates que encara s'estan fent. Qui les tingui a punt ha de seguir trucant a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (938656625) per tal que, des de l'Ajuntament, se'n gestioni la recollida.