Bigues i Riells acull l'acte de cloenda de l'OnCodines Trail

15/6/2021
El repte esportiu i solidari ha recaptat 105.375 euros per a la Fundació Oncovallès i al BBHI de l'Institut Guttman.
Divendres 11 de juny, el Teatre Auditori Polivalent de Bigues i Riells va ser l'escenari de l'acte de cloenda de l'OnCodines Trail.

La primera edició del repte esportiu i solidari, organitzat pel Club Atlètic Sant Feliu i el Centre Excursionista Sant Feliu, es va tancar amb una recaptació de 105.375 euros contra el càncer i per la investigació de la salut cerebral.

Divendres passat es va fer el lliurament dels diners recaptats pels equips participants a la Fundació Oncovallès i a Ia Barcelona Brain Health Initiativ de l'Institut Guttman en un emotiu acte d'homenatge a la Glòria i al Sergi Mingote.

En l'acte es va fer el lliurament de l'àliga de fusta feta per Jordi Ubals a Míriam Roset, parella del desaparegut muntanyista Sergi Mingote. L'àliga va presidir el Tram Sergi Mingote del repte, el de més alçada de la prova, situat al Serrat de l'Onyó.

 
 
 
L'Ajuntament de Bigues i Riells ha estat un dels onze consistoris que s'ha implicat en el repte, assumint despeses com els testos d'antígens o les ambulàncies. L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, va ser l'amfitrió i portaveu dels ajuntaments participants i va subratllar l'arrelament del projecte OnCodines Trail al territori.

La primera edició de l'OnCodines, celebrada dissabte 29 de maig, va ser una autèntica festa de l'esport i la solidaritat contra el càncer amb la participació de 92 equips i més de 250 voluntaris.

El repte va transcórrer sense incidències destacables al llarg de 14 hores i mitja en onze municipis del Vallès Oriental i el Moianès en tres recorreguts diferenciats però tots amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines.

Dels 92 equips que han passat per l'arc de sortida, 91 han assolit completar els recorreguts. A banda de completar els recorreguts, els equips tenien el repte de recaptar un mínim de 600 euros cada un per destinar a les fundacions beneficiàries.