Bigues i Riells en alerta pel vent

13/12/2019
El Consistori està pendent de la situació meteorològica per respondre davant de les incidències. Es podria suspendre la Fira de Santa Llúcia per la seguretat de tothom


* Més informació
El Servei Meteorològic de Catalunya manté la fase l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya: VENTCAT. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha emès un nou comunicat mantenint l’activació del pla en fase d’alerta, a causa de l’alt perill pel vent notificat pel Meteocat.

Es preveu que l'episodi de fort vent arribi al seu màxim aquest migdia i es mantingui durant tota la tarda a causa de la inversió tèrmica. Entre avui i demà el vent girarà de N-O a O per a la qual cosa es reforçaria al Pirineu Oriental i a la meitat sud del país, sobretot al litoral i prelitoral de la meitat sud.

A Bigues i Riells han caigut diversos arbres a la via pública aquesta matinada i a Ca la Mari, situada a l’Avinguda Prat de la Riba, s’han desprès diverses teules de la teulada. Caldes de Montbui, que és el municipi de referència per a la previsió, ha registrat ratxes de vent de 74 km/h.
 
 
Els serveis municipals del Consistori han procedit a la retirada d’arbres i la Policia Local, amb la col•laboració, del cos de Bombers, han acordonat les zones afectades. Ara bé, no hi ha hagut afectacions del transport públic escolar.

Aquesta tarda de divendres s’anul•len les activitats extraescolars programades a l’aire lliure per tal de garantir la seguretat dels infants, ja que aquesta tarda la previsió apunta un alt risc a causa de la ventada. De la mateixa manera, queden suspeses les activitats del Camp de Futbol.
Fira de Santa Llúcia, segons la previsió

Demà dissabte 14 de desembre hi ha prevista la celebració de la Fira de Santa Llúcia de Bigues a la plaça Miquel Bosch durant tot el dia. El Consistori mantindrà o suspendrà l’acte demà a primera hora segons la prevsió meteorològica. L’Ajuntament de Bigues i Riells no tirarà endavant amb la fira en cas que suposés un risc per a la població.
Previsió

Previsió