Bigues i Riells celebra la 7a Fira de l'Oli Vera i altres varietats minoritàries i el 5è Mercat de Pa Artesà

15/1/2019
Aquest dissabte 19 de gener, els productors i els amants de la gastronomia de proximitat tenen una cita a la plaça del Trull de Can Sapera.
Aquest dissabte 19 de gener, Bigues i Riells celebra la popular Fira de l'Oli Vera i altres varietats minoritàries i el Mercat del Pa Artesà, a partir de les 10.00 hores, a la plaça del Trull de Can Sapera. A les 10.30 hores tindrà lloc un showcooking a càrrec de l'associació gastronòmica Cuina VO, en què es presentaran diverses receptes per elaborar amb oli vera.
La setena edició de la fira, dedicada als productors comarcals d'oli vera, d'altres varietats minoritàries, i de pa artesà, proposa, als visitants, la tradicional visita al trull de Can Sapera amb mòlta d'olives i degustació. A partir de les 11.00 hores s'organitzaran tallers infantils i una activitat per aprendre a fer sabó a partir d'oli fet servir. A més, a les 11.15 hores hi haurà la presentació del projecte OliNet d'Apindep sobre com reciclar oli domèstic.
José Gómez, regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, ha explicat l'objectiu de la fira: "Des de la regidoria volem enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a la recuperació de la varietat vera i el seu reconeixement al territori".
2a edició del Concurs d'elaboració d'allioli
Aquest dissabte 19 de gener, es podrà tornar a participar en el concurs d'elaboració d'allioli, només cal inscriure's en aquest enllaç. La novetat d'enguany és la possibilitat dels aspirants de fer la salsa amb un "minipimer" domèstic. La competició tindrà lloc després de l'exhibició de Rafel Guillot, el campió de Catalunya en l'elaboració de la salsa, que la prepararà amb les seves pròpies mans.
A les 14.00 hores hi haurà un dinar popular a base de porc rostit amb allioli, pa artesà amb oli vera i vi, amb un cost de set euros. Es podrà passejar entre les paradetes del mercat de pa artesà i dels diversos productors d'oli vera de la comarca, per tastar els seus productes de qualitat i de proximitat, fins a les 17.00 hores.
Atraccions gratuïtes per infants

Els visitants de la fira també podran gaudir durant tota la fira de dues atraccions infantils, el primer viatge serà gratuït. Es tractarà dels Cañones Pintball, una atracció que ofereix, als participants, escopetes d'aire per disparar-se bales de goma espuma, i d'un globus inflable amb un pal giratori, que els més atrevits hauran d'esquivar.
Es podrà passejar entre les paradetes del mercat de pa artesà i dels diversos productors d'oli vera de la comarca, per tastar els seus productes de qualitat i de proximitat, fins a les 17.00 hores. L'Ajuntament de Bigues i Riells organitza la setena Fira de l'Oli Vera i altres varietats minoritàries i el cinquè Mercat de Pa Artesà amb la col•laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l'Slow Food Vallès Oriental i amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra.